Hvorfor Har Du Brug For En Firewall, Hvis Du Har Et Antivirusprogram

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor Har Du Brug For En Firewall, Hvis Du Har Et Antivirusprogram
Hvorfor Har Du Brug For En Firewall, Hvis Du Har Et Antivirusprogram

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Firewall, Hvis Du Har Et Antivirusprogram

Video: Hvorfor Har Du Brug For En Firewall, Hvis Du Har Et Antivirusprogram
Video: Что такое брандмауэр? 2024, April
Anonim

Meget ofte står pc-brugere over for et sådant koncept som en firewall, og desværre forstår de ikke altid forskellen mellem en firewall og antivirus.

Hvorfor har du brug for en firewall, hvis du har et antivirusprogram
Hvorfor har du brug for en firewall, hvis du har et antivirusprogram

Windows-firewall

Windows Firewall går tilbage til Windows XP SP2 og er stadig i brug i dag. Nogle pc-brugere, der ikke bemærkede forskellen mellem en firewall og antivirus (hvis der er et sekund), slukkede firewallen og betragtede den som ubrugelig. Desværre tager sådanne mennesker meget dybt fejl. Kort sagt, en firewall er et middel til at opdage og advare en bruger om et problem, og et antivirusprogram er et middel til at finde ondsindet software på en computer og rette det. Stadig skal du forstå disse begreber mere detaljeret.

Den lancerede firewall blokerer forskellige indgående forbindelser. For eksempel før en firewall i hjertet af Windows-operativsystemerne kunne komme, kunne en brugers computer blive inficeret med en computerorm i løbet af få minutter, selvom der blev installeret et antivirusprogram på pc'en. Ja, antivirusprogrammet kunne registrere problemet og løse det, men malware trådte stadig ind i systemet. Med udgivelsen af Windows XP SP2 har brugerne ikke længere behov for at finde og installere en firewall alene. Operativsystemets firewall kan blokere adgang til forskellige systemressourcer, hvis brugeren er forbundet til et offentligt netværk, ikke hjemme. I tilfælde af at brugeren er tilsluttet et hjemmenetværk, kan han uafhængigt af hinanden åbne adgang til alle data.

Naturligvis har brugeren ret til at installere på sin computer ikke kun den originale Windows-firewall, men også en tredjepart. Kun i dette tilfælde vil de informere brugeren om den fundne trussel absolut altid, mens den oprindelige firewall gør det i baggrunden, og i sidste ende vil brugeren stadig få lige så meget udbytte af den gratis Windows-firewall som fra en tredje- fest en.

Opsummering

Det siger sig selv, at du skal have både en firewall og et antivirusprogram på din computer. Mens førstnævnte giver brugeren besked om størstedelen af ondsindede programmer udefra (fra Internettet), vil sidstnævnte fjerne dem. Derfor er tilstedeværelsen af begge programmer yderst vigtig for at sikre et korrekt sikkerhedsniveau på brugerens personlige computer, men selv i dette tilfælde er hundrede procent garanti mod infektion umulig, da ny ondsindet software vises hele tiden.

Anbefalede: