Hvilke Tegn Er Der På Tastaturet

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Tegn Er Der På Tastaturet
Hvilke Tegn Er Der På Tastaturet

Video: Hvilke Tegn Er Der På Tastaturet

Video: Hvilke Tegn Er Der På Tastaturet
Video: hvordan man løser tastatur med specialtegn 2024, April
Anonim

Standardtastaturet har 104 taster, og mange flere tegn kan indtastes på det. Hvilke tegn vi har brug for, når vi skriver, programmer eller når vi udfører komplekse beregninger, findes på tastaturet, og hvor de gemmer sig - tip til uerfarne brugere.

Åh, hvilket tegn
Åh, hvilket tegn

De mest vigtige tegn på tastaturet

Ingen computer- eller bærbarbruger kan undvære bogstavtegn på tastaturet, indtastet ved hjælp af de tilsvarende taster. Næsten hver tast har 2 bogstaver - engelsk øverst og russisk nederst, dvs. tastaturet har 26 bogstaver i det engelske alfabet og 33 bogstaver i det russiske alfabet. Desuden kan det være både små og store bogstaver, der udskrives ved hjælp af Shift-tasten.

Der er tegnsætningstegn i både engelsk og russisk layout, selvom de er placeret forskellige steder på tastaturet. Det er praktisk, når man arbejder med russisk tekst, at perioden og kommaet er den samme nøgle, som er placeret i den nederste række af bogstavtasterne i den allerførste. Kun kommaet udskrives i kombination med Skift-tasten. Og i det engelske layout er perioden nøglen med det russiske bogstav Y, og kommaet er B. Så du behøver ikke skifte fra en skrifttype til en anden for at indtaste disse tegnsætningstegn.

Vi bruger digitale tegn eller tal ikke kun til beregninger, men også i teksten til at betegne forskellige numeriske data. I dette tilfælde kan du bruge både den øverste numeriske række på tastaturet og den ekstra numeriske blok (lille numerisk tastatur) placeret til højre på tastaturet.

De vigtigste tegn på aritmetiske operationer (plus "+", minus "-", multiplikation "*", division "/"), der er placeret på det lille numeriske tastatur, analogt med den sædvanlige lommeregner, så det er praktisk at bruge dem i beregninger. Men hvis du bare skal skrive lighedstegnet "=" og ikke finde ud af resultatet af beregningerne, så finder du ikke et sådant tegn der. Det er placeret i den øverste digitale række efter nummeret 0 gennem en nøgle.

Hvad er de mest anvendte tegn på tastaturet

Hvis du ser nøje på tastaturet, kan du se, at mange tegn er skjult i den digitale række og på højre side af bogstavrækkerne de sidste taster. For at indtaste tegn i stedet for bogstaver eller tal, når du udskriver, skal du skifte mellem store og små bogstaver med Skift-tasten.

Hvis du går i rækkefølge, startende fra nummer 1, indtaster du på denne måde, når du udskriver russiske tekster:

1) udråbstegn "!";

2) åbning og lukning af citater i begyndelsen og slutningen af sætningen "…";

3) derefter om nødvendigt nummertegnet "Nej";

4) semikolon ";";

5) procenttegn "%";

6) kolon ":";

7) spørgsmålstegn "?"

8) stjernen "*", som også bruges som et multiplikationstegn i computerberegninger;

9) åben parentes "(";

10) et lukket rundt beslag ")" på tasten med tallet 0;

11) en bindestreg og et "-" tegn - ser ens ud i computerversionen. Det bindestreg (længere) tegn vises automatisk ved brug af mellemrum før og efter dette tegn i tekstprogrammer eller indtastes ved hjælp af en speciel kode.

12) tegnet er lig med "=" og tegnet "+" i store bogstaver, dvs. i kombination med Skift-tasten.

Det er bemærkelsesværdigt, at udråbstegnet,%, *, parentes findes i både russisk og engelsk tastaturlayout på de samme taster.

Men nogle tegn findes kun i det engelske layout. For eksempel firkantede […] og krøllede {…} parenteser, der er på tasterne med russiske bogstaver X (åbning) og b (lukker), tegnet større end ">" (nøgle med det russiske bogstav Y) og mindre "Sjældent brugte tegn på tastaturet

I hverdagen er en almindelig bruger sjældent nødt til at bruge tegn, der kun findes i det engelske layout: forskellige varianter af anførselstegn "…", '…', `…`, bindestreger "|", fremad " /”Og bagud“\”skråstreg, tilde“~”. Men afsnitstegnet "§" eller graden "°" ville ikke skade , men de er ikke på tastaturet. Du skal indtaste nogle tegn i teksten på en anden måde.

Anbefalede: