Sådan Navigerer Du Til En Mappe På Kommandolinjen

Indholdsfortegnelse:

Sådan Navigerer Du Til En Mappe På Kommandolinjen
Sådan Navigerer Du Til En Mappe På Kommandolinjen

Video: Sådan Navigerer Du Til En Mappe På Kommandolinjen

Video: Sådan Navigerer Du Til En Mappe På Kommandolinjen
Video: Sådan overføre du advdupe2 filer til advdupe2 mappe! - ItsSokke 2024, April
Anonim

I moderne operativsystemer med en grafisk grænseflade bruges filhåndteringsprogrammet som standard til at navigere til den ønskede mappe. Det er meget sjældent at udføre denne operation i kommandolinjegrænsefladen, men speciel viden i disse tilfælde er ikke påkrævet, enkle regler til formatering af kun en DOS-kommando er nok.

Sådan navigerer du til en mappe på kommandolinjen
Sådan navigerer du til en mappe på kommandolinjen

Er det nødvendigt

Windows OS

Instruktioner

Trin 1

Start kommandolinjeterminalen - åbn operativsystemets hovedmenu, skriv "com" på tastaturet, og vælg linket "Kommandolinje" på listen med søgeresultater. På tidligere versioner af Windows - såsom Windows XP - skal du trykke på Win + R-tastaturgenvejen, skrive cmd og trykke på Enter.

Trin 2

Hvis den ønskede mappe ikke findes på systemdrevet, skal du indtaste bogstavet for den ønskede lydstyrke, sætte et kolon og trykke på Enter. Derefter kan du skrive kommandoen for at gå til en bestemt mappe på disken.

Trin 3

Brug chdir-kommandoen eller dens stenografiske cd til at navigere til den ønskede mappe. Den eneste nødvendige parameter, der skal angives sammen med denne kommando, er stien til mappen fra diskens rodmappe. Indtast det, adskill det fra selve kommandoen med et mellemrum, og tryk derefter på Enter-tasten.

Trin 4

I de nyeste Windows-operativsystemer - Vista og Seven - er det muligt at starte kommandolinjegrænsefladen med kommandoen for at gå til den ønskede mappe, der allerede er udført. For at gøre dette skal du bruge filhåndteringen til dette operativsystem - "Explorer". Brug den til at navigere til det bibliotek, du er interesseret i, tryk på Skift-tasten og højreklik på mappeikonet. Vælg punktet "Åbn kommandovindue" i genvejsmenuen, og resten - start af terminalen og skift til denne mappe - udføres af operativsystemet.

Trin 5

Windows Stifinder kan også bruges til at arbejde med cd-kommandoen i en allerede kørende kommandolinieemulator. Skriv først kommandoen på den sædvanlige måde og sæt et mellemrum. For ikke at indtaste den lange adresse på mappeplaceringen fra tastaturet, kopier den i adresselinjen i filhåndteringen og skift til kommandolinjeterminalen. I den fungerer standard Windows-genvejstaster, inklusive dem, der er tildelt kopierings- og indsætningsoperationerne, ikke, så åbn genvejsmenuen, og vælg linjen "Indsæt". Derefter er det fortsat at trykke på Enter for at fuldføre handlingen.

Anbefalede: