Sådan Udføres Cmd

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udføres Cmd
Sådan Udføres Cmd

Video: Sådan Udføres Cmd

Video: Sådan Udføres Cmd
Video: Оригинальная и нарядная летняя кофточка спицами. Часть 1. 2024, April
Anonim

Mere end femten år er gået siden overgangen fra kommandolinjecomputerstyring til GUI-kontrol. Brug af DOS-kommandoer er dog stadig mulig selv i de nyeste versioner af Windows-familien af operativsystemer. Men nu erstattes "diskoperativsystemet" (Diskoperativsystem - DOS) med et specielt emulatorprogram, hvis grænseflade startes af kommandoen cmd.

Sådan udføres cmd
Sådan udføres cmd

Instruktioner

Trin 1

Brug standard Windows-startprogrammedialogen til at udføre cmd-kommandoen. Denne dialog kan åbnes gennem systemets hovedmenu, som findes på "Start" -knappen - klik på den med venstre museknap eller tryk på en af de to WIN-taster på tastaturet. I menuen, der åbnes, skal du vælge punktet "Kør". Du kan undvære hovedmenuen, da du ved at trykke på genvejstasterne WIN og R også åbner dialogboksen for programstart.

Trin 2

Skriv disse tre bogstaver (cmd) i indtastningsfeltet i den dialog, der åbnes, og klik derefter på knappen "OK" eller tryk på Enter-tasten. Som et resultat åbnes et vindue med hvide bogstaver på en sort baggrund, hvis lancering er resultatet af cmd-kommandoen. Dette er kommandolinjevinduet i DOS-emulatoren til Windows-operativsystemet.

Trin 3

Åbn Explorer, hvis du vil starte en kommandolinjeterminal uden manuelt at indtaste cmd-kommandoen. Med denne filhåndtering kan du finde terminalens eksekverbare fil og dobbeltklikke for at starte den. Alternativt kan du højreklikke på den, for eksempel fra Start-menuen eller skrivebordet, så næste gang du har brug for det, kan du starte en kommandolinjeterminal ved at klikke på denne genvej på skrivebordet eller menuen.

Trin 4

Gå til den mappe, hvor dit operativsystem er placeret - oftest kaldes det WINDOWS og er placeret på drev C. I denne mappe skal du åbne et bibliotek kaldet system32 og finde cmd.exe-filen i den. Du skal bruge det, som du vil - starte det ved at dobbeltklikke, trække det med højre museknap på "Start" -knappen eller på skrivebordet.

Anbefalede: