Sådan Afinstalleres En Tjeneste I Windows XP

Indholdsfortegnelse:

Sådan Afinstalleres En Tjeneste I Windows XP
Sådan Afinstalleres En Tjeneste I Windows XP

Video: Sådan Afinstalleres En Tjeneste I Windows XP

Video: Sådan Afinstalleres En Tjeneste I Windows XP
Video: Установка Windows XP с жесткого диска 2024, April
Anonim

Sammen med Windows OS lanceres softwareapplikationer, der er ansvarlige for visse processer i systemet. Disse applikationer kaldes tjenester eller tjenester. Derudover tilføjer mange brugerdefinerede programmer tjenester til registreringsdatabasen under installationen. Når du har fjernet et sådant program, skal du muligvis fjerne den tilknyttede tjeneste manuelt.

Sådan afinstalleres en tjeneste i Windows XP
Sådan afinstalleres en tjeneste i Windows XP

Instruktioner

Trin 1

Først og fremmest skal du finde ud af det nøjagtige navn på tjenesten på systemet. Gå til kontrolpanelet, udvid noden "Administrative værktøjer" og dobbeltklik på genvejen "Tjenester". Systemet viser en liste over alle installerede tjenester og deres status.

Trin 2

Der er andre måder at få adgang til listen over tjenester. Højreklik på ikonet "Denne computer", og kontroller elementet "Administrer". Dobbeltklik på "Services og applikationer" -knudepunktet i vinduet "snapshot-styring", og på højre side skal du klikke på snap-in "Services".

Trin 3

Find den tjeneste, du vil fjerne, og højreklik på dens navn. Vælg kommandoen "Egenskaber" i kontekstmenuen. I fanen "Generelt" skal du være opmærksom på emnet "Servicenavn" i egenskabsvinduet. I Windows XP er det ikke altid muligt at kopiere denne streng til udklipsholderen, så skriv servicenavnet manuelt ned.

Trin 4

Tryk på Win + R-tasterne, og indtast cmd i søgefeltet for at åbne et Windows-kommandovindue. I kommandovinduet skal du skrive sc delete name_service, hvor name_service er navnet på tjenesten. Hvis servicenavnet indeholder mellemrum, skal det være anført i anførselstegn: “sc delete name service”. Opdater listen over tjenester ved hjælp af F5-tasten for at kontrollere, at tjenesten er blevet fjernet.

Trin 5

Listen over tjenester er gemt i registreringsdatabasen under HKEY_LOCAL_MACHINE, så du kan slette tjenester ved hjælp af registreringseditoren. Skriv regedit i søgefeltet. I redigeringsvinduet skal du trykke på Ctrl + F og indtaste servicenavnet i søgefeltet. Efter en vellykket søgning skal du slette hele mappen med servicenavnet. For at gøre dette skal du højreklikke på sektionen og vælge kommandoen "Slet".

Anbefalede: