Sådan Skriver Du Romertal På Tastaturet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skriver Du Romertal På Tastaturet
Sådan Skriver Du Romertal På Tastaturet
Anonim

På gamle sprog (latin, græsk, slavisk) blev ikke specielt oprettede symboler brugt til at skrive tal, men alfabetets bogstaver. Som regel adskilte de sig ikke fra forkortelser og ord, men nogle gange blev der tilføjet specielle dekorationer til dem. Romerske tal har ikke sådanne dekorationer.

Sådan skriver du romertal på tastaturet
Sådan skriver du romertal på tastaturet

Instruktioner

Trin 1

For at betegne en enhed i systemet med romertal bruges hovedbrevet "I" (læs "I", analog på engelsk - "Ai"). Nummer 2 og 3 er betegnet med det tilsvarende antal bogstaver “I”: II, III. Tal skrives uden anførselstegn.

Trin 2

Nummeret 5 er betegnet med det latinske bogstav “V”. Nummeret 4 betegnes som en kombination af bogstaver: IV. Ellers kan du læse dette nummer sådan: en mindre end fem. Tal fra seks til otte er afbildet som bogstavet “V” og det tilsvarende antal “I” til højre (fra et til tre).

Trin 3

De ti er betegnet med bogstavet "X". Ni opnås ved at tilskrive bogstavet "I" til venstre. Fra elleve til nitten tal skrives på samme måde som i de første ti, men bogstavet "X" tildeles til venstre.

Trin 4

Nummeret 50 er betegnet med tallet “L”. Ved at tilføje et "X" til venstre eller højre får du henholdsvis 40 eller 60. Yderligere X'er til højre giver tallene 70 og 80.

Trin 5

Hundred til tre hundrede er betegnet med bogstavet “C”, fem hundrede - af “D”. Ved at tilskrive det bogstav, der betegner det nederste ciffer til venstre eller højre, får du henholdsvis et nummer et, ti, hundrede mindre eller mere.

Trin 6

Et tusind betegnes med bogstavet “M”. En dobbelt eller tredobbelt gentagelse af bogstaver angiver det tilsvarende antal tusinder. For eksempel vil 2011 blive udpeget som MMXI.

Trin 7

En komplet liste med tal og deres tilsvarende bogstavkombinationer er vist i illustrationen. Brug de relevante bogstaver i det latinske alfabet til tal.

Anbefalede: