Hvor Meget Blev Den Første Apple-computer Solgt Til?

Hvor Meget Blev Den Første Apple-computer Solgt Til?
Hvor Meget Blev Den Første Apple-computer Solgt Til?

Video: Hvor Meget Blev Den Første Apple-computer Solgt Til?

Video: Hvor Meget Blev Den Første Apple-computer Solgt Til?
Video: ДЕТИ ЛЕДИБАГ И СУПЕР-КОТА 😱 Сказки на ночь от Маринетт Miraculous Ladybug u0026 Cat Noir in real life 2024, Kan
Anonim

Apple-1-computeren, der blev udgivet i 1976 i et parti på 200, er en værdifuld samlerobjekt. Ifølge auktionshuset Sotheby's, der blev sat på auktion på denne bil i juni 2012, forblev der fra det første parti enheder kun et par eksemplarer, der er i funktionsdygtig stand. Den sjældne computer blev af eksperter anslået til 120-180 tusind dollars.

Hvor meget blev den første Apple-computer solgt til?
Hvor meget blev den første Apple-computer solgt til?

En lignende computer, hvis omkostninger ifølge eksperter var $ 160-240 tusind, blev solgt i 2010 hos Christie's for $ 213 tusind. I 2012 gik en sjælden arbejdsmodel af Apple 1 med 8 KB RAM, oprettet for 36 år siden, til en anonym køber for $ 374.500.

For første gang blev driften af Apple-1-computeren, oprindeligt opfundet af Steve Wozniak til personlig brug, demonstreret for offentligheden i april 1976. Wozniaks ven Steve Jobs besluttede at begynde at producere computere til efterfølgende salg. Paul Terrell, ejeren af Byte Shop-detailkæden, var interesseret i hans forslag, der bestilte 50 computere fra venner.

Utroligt nok var det første parti Apple-1 klar 30 dage efter, at aftalen blev afsluttet. Wozniak og Jobs solgte den til Terrell for $ 500 hver. Salgsprisen for enheden efter tilføjelse af påslag var $ 666. For at gøre computere nemme at bruge begyndte Terrell at bestille trækasser til dem fra en lokal tømrer.

Apple I, det første Apple Computer-produkt, adskiller sig fra andre hobbycomputere, da det blev samlet samlet på et printkort. Det eneste, der var tilbage for brugerne at købe, var tilfældet, skærm, tastatur og strømforsyning. Apple II, der blev frigivet til markedet et år senere, var allerede "pakket" i en sag.

Apple I var udstyret med en 1 MHz MOS 6502-processor og 4 KB RAM, der kan udvides til 48 KB. En stor ulempe ved den første personlige computer var manglende evne til at gemme de indtastede oplysninger. For at løse dette problem designede Wozniak et kort, der tillod brug af kassettebåndspoler til lagring af data.

Anbefalede: