Hvad Er Et Netværkskort

Hvad Er Et Netværkskort
Hvad Er Et Netværkskort
Anonim

Et netværkskort (netværksadapter, netværkskort, NIC - Netværksinterfacekort) kaldes normalt en specialkomponent på en computer, der giver kommunikation og dataoverførsel mellem flere computere i et netværk.

Hvad er et netværkskort
Hvad er et netværkskort

Netværkskort er opdelt i:

- integreret i bundkortet (hovedsageligt i bærbare computere)

- ekstern, der kræver forbindelse til en computer.

Eksterne netværkskort adskiller sig igen i den måde, de er forbundet til en computer og bussen, gennem hvilken data udveksles mellem bundkortet og netværkskortet. I dag er det mest udbredte netværkskort med et twisted pair-stik og trådløst.

De vigtigste egenskaber ved netværkskort er:

- bitdybde - 8, 16, 32 og endda 64 bit;

- databus - ISA, EISA, VL-Bus, PCI;

- controller mikrocircuit (chip);

- understøttelse af netværkstransmissionsmedium - BNC, RJ45, AUI;

- fart;

- Fuld duplex;

- Mac-adresse.

Forskelle i grænsefladen bestemmer forskellen i konfiguration af netværkskort, selvom langt størstedelen af moderne enheder understøtter Plug & Play-teknologi.

De generiske drivere, der er inkluderet i operativsystemerne, giver dig mulighed for at bruge alle de grundlæggende funktioner i den nyeste generation af netværkskort. Drivere, der tilbydes af producenten af netværkskortet, har en lang række funktioner.

Af særlig opmærksomhed er kortene baseret på USB-teknologi, hvilket forbedrer brugervenligheden og brugervenligheden. et nødvendigt krav i dette tilfælde er understøttelsen af USB 2.0-versionen fra computerens bundkort.

Yderligere argumenter, når du vælger et netværkskort, kan være:

- Understøttelse af adapteren Boot ROM-teknologi, som giver mulighed for at starte en computer uden en harddisk over netværket;

- understøttelse af kortet til Wake On Lan-teknologien, som er ansvarlig for funktionen til at tænde computeren over netværket;

- et sæt indikatorer til bagpanelet på den valgte kortmodel.

Anbefalede NIC-producenter er Intel og 3Com. Også bemærkelsesværdige er produkterne fra CNet, LG, Surecom, Allied Telesyn, B-Link og SMC.

Anbefalede: