Sådan Tilsluttes To Computere Via En Router

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes To Computere Via En Router
Sådan Tilsluttes To Computere Via En Router

Video: Sådan Tilsluttes To Computere Via En Router

Video: Sådan Tilsluttes To Computere Via En Router
Video: connect two wifi routers - tp link wifi router - dlink wifi router - (Tutorial) 2024, Kan
Anonim

For ikke at betale udbyderen for oprettelse af flere adgangspunkter til at forbinde computere til Internettet skal du bruge en forbindelse via en router (router). Generelle routerindstillinger er næsten de samme for alle modeller.

Sådan tilsluttes to computere via en router
Sådan tilsluttes to computere via en router

Instruktioner

Trin 1

Køb en router af den model, du har brug for, idet du tager højde for, om du vil have den en trådløs Wi-Fi-grænseflade (hvilket er praktisk til tilslutning af bærbare computere) eller ej. Du kan dog købe et separat Wi-Fi-modul (i form af et USB-modul eller PCI-kort) sammen med en almindelig router. Hvis du ikke har brug for det, er en almindelig router med flere LAN-porte nok for dig.

Trin 2

Find WAN-porten på routeren, og tilslut et kabel til den, der giver en internetforbindelse. Tilslut en af computerne og routeren til det elektriske netværk.

Trin 3

Konfigurer adgangspunktet i routeren. Indtast routerens IP-adresse i browseren (for eksempel 192.168.1.1), indtast fabriks-login og adgangskode. Som standard vil både brugernavn og adgangskode være ordet "admin" (glem ikke at ændre dem senere). Indtast routerens indstillinger, indstil de indstillinger, der anbefales af udbyderen, under hensyntagen til: - typen af dataoverførsel skal matche den, der bruges af din udbyder; - adgangskoden til at få adgang til routeren efter udskiftning skal være ret kompleks; - computerens IP-adresse skal være forskellig fra routerens IP-adresse; - indstillingen af en statisk og dynamisk IP-adresse på routeren skal være aftalt med udbyderen og overholde producentens anbefalinger.

Trin 4

Genstart din router efter installationen. Kontroller, om computeren, der er tilsluttet den, har adgang til internettet. Tilslut en anden computer til routeren ved hjælp af en anden IP-adresse, og registrer også denne rute til routeren. Bemærk: masken skal være den samme.

Trin 5

Hvis routeren har en trådløs Wi-Fi-grænseflade, eller du har købt en separat adapter (som du først skal installere drivere og software til), kan du forbinde to computere sammen og på denne måde.

Trin 6

Kontroller, om Wi-Fi-modulet er aktivt på den anden computer. Hvis ikke, skal du højreklikke på ikonet på proceslinjen og vælge "Opret forbindelse". Kontroller, om der er en internetforbindelse tilgængelig på den anden computer.

Anbefalede: