Sådan Beskyttes Et Word-dokument Mod Kopiering

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beskyttes Et Word-dokument Mod Kopiering
Sådan Beskyttes Et Word-dokument Mod Kopiering

Video: Sådan Beskyttes Et Word-dokument Mod Kopiering

Video: Sådan Beskyttes Et Word-dokument Mod Kopiering
Video: Top 5 forudinstallerede nyttige Windows -programmer 2024, Kan
Anonim

Microsoft Office-programmer er ikke designet til at beskytte deres filer mod kopiering. Du kan nægte adgang til individuelle funktioner på forskellige måder (dokumentændringer, indsættelser osv.) Og menupunkter ("File", "Home" osv.), Men du kan ikke beskytte selve filen mod kopiering. Der er dog veje ud af situationen, og en af dem er brugen af tredjepartssoftware.

Sådan beskyttes et Word-dokument mod kopiering
Sådan beskyttes et Word-dokument mod kopiering

Instruktioner

Trin 1

Installer programmet Skjul mapper 2009 (forfatteren bruger version 3.3). Åbn den, og tilføj den ønskede fil (eller mappe) til listen over beskyttede objekter. Dette kan gøres på tre måder:

1. Menupunkt "File"> "Add to list".

2. Klik på ikonet "Tilføj" (med et grønt kryds i baggrunden af Windows-mappen), som er placeret under ovenstående "Fil" -element.

3. Tryk på genvejstasten Indsæt.

Trin 2

Vinduet "Tilføj objekt" åbnes. I indtastningsfeltet "Sti eller maske" skal du selv indtaste stien til den ønskede fil, men det er lettere at bruge knappen "Gennemse" til højre for indtastningsfeltet. Find filen i den browser, der vises, og klik på "OK".

Trin 3

Området under stiindtastningsfeltet indeholder muligheder for at beskytte filen. "Beskyt ikke" - navnet taler for sig selv. "Skjul" - den krævede fil bliver usynlig for brugeren. “Bloker” - når du prøver at åbne filen, kunne meddelelsen “Word ikke kunne åbne dokumentet fordi brugeren har ikke tilstrækkelige rettigheder. " Skjul og bloker er en kombination af de to tidligere muligheder. "Skrivebeskyttet" - dokumentet er kun tilgængeligt for visning. Men denne mulighed kan ikke betragtes som tilstrækkelig beskyttelse. Brugeren kan oprette et nyt dokument baseret på denne fil ved at klikke på Filer> Gem som, for ikke at nævne den trivielle kopi og indsæt (Ctrl + C, Ctrl + V). Når du har valgt en indstilling, skal du sætte en prik ved siden af den og klikke på "OK".

Trin 4

Hvis du har flere beskyttede objekter, kan du deaktivere og aktivere beskyttelse for hver på én gang. For at gøre dette skal du bruge knapperne "Aktivér" og "Deaktiver" i hovedmenuen. For nemheds skyld kan du knytte denne switch til bestemte knapper: Værktøjer> Indstillinger> Genvejstaster.

Trin 5

Da programmet er specifikt, har det flere indstillinger, der maskerer dets aktivitet. Især kan du konfigurere det, så det ikke vises på listen over ofte åbnede programmer. Denne og andre spionindstillinger kan findes her: Værktøjer> Indstillinger> Skjul spor. Og det sidste strejf - skjul genvejen til programstart væk fra nysgerrige øjne.

Anbefalede: