Sådan åbnes Porte På En Router

Indholdsfortegnelse:

Sådan åbnes Porte På En Router
Sådan åbnes Porte På En Router

Video: Sådan åbnes Porte På En Router

Video: Sådan åbnes Porte På En Router
Video: Åbning af porte i din router. 2024, Kan
Anonim

Nogle typer netværksenheder kan tilpasses meget. Dette gælder især for routere, der ikke understøtter automatisk firewallkonfiguration og nogle andre netværksparametre.

Sådan åbnes porte på en router
Sådan åbnes porte på en router

Instruktioner

Trin 1

Når du har valgt og installeret en passende router til dig, skal du slutte dette netværksudstyr til vekselstrømmen. Forbind kablet fra din internetudbyder til DSL (WAN eller Internet) -stikket. Hvis du bruger et DSL-modem til at få adgang til internettet, skal du slutte routerens WAN-kanal til modemets LAN-port.

Trin 2

Tilslut en stationær computer eller bærbar computer til routeren. For at gøre dette skal du bruge et netværkskabel til at forbinde enhedens LAN (Ethernet) stik til computerens netværkskort. Tænd den valgte pc, og vent på, at operativsystemet indlæses. Tænd nu din internetbrowser. Indtast routerens IP i adresselinjen i programmet, og tryk på Enter-tasten.

Trin 3

Når du har åbnet enhedens indstillingsmenu, skal du gå til WAN (Internet). Konfigurer internetadgangsparametrene ved at angive adressen på udbyderens server eller IP på det DSL-modem, som denne router er tilsluttet.

Trin 4

Hvis det valgte netværksudstyr understøtter muligheden for at oprette et trådløst adgangspunkt (Wi-Fi), skal du konfigurere dette netværk ved at åbne menuen Trådløse indstillinger.

Trin 5

Tag nu den detaljerede konfiguration af netværksforbindelsesparametrene op. Tilslut stationære computere, printere og IP-TV-set-top-bokse til LAN-porte på din router. Åbn menuen Routing Table. For at åbne den påkrævede port til en bestemt enhed skal du nedskrive serverens IP-adresser for hvert LAN-stik selv.

Trin 6

Dette gælder især når du opretter forbindelse til internettet via en VPN-kanal. For at konfigurere f.eks. En tv-set-top-boks, skriv ned adressen på den lokale server, som denne enhed skal få adgang til. Ellers giver routeren STB adgang til eksterne ressourcer, og det er usandsynligt, at denne enhed kan fungere korrekt.

Trin 7

Gem indstillingerne for denne menu. Sørg for at genstarte din router for at anvende de ændringer, du har foretaget.

Anbefalede: