Sådan Opdeles En Harddisk I Diske

Indholdsfortegnelse:

Sådan Opdeles En Harddisk I Diske
Sådan Opdeles En Harddisk I Diske

Video: Sådan Opdeles En Harddisk I Diske

Video: Sådan Opdeles En Harddisk I Diske
Video: Что делать, если жесткий диск не определяется. 6. Способов 2024, Kan
Anonim

For at installere flere operativsystemer, bekvemt sortere filer og øge graden af sikkerhed for vigtige oplysninger, er harddiske opdelt i partitioner. Der kan være mange grunde, men det er vigtigt at vide nøjagtigt, hvordan diskene skal opdeles.

Sådan opdeles en harddisk i diske
Sådan opdeles en harddisk i diske

Nødvendig

Partition Manager, disk med Windows Vista eller Seven

Instruktioner

Trin 1

Lad os overveje en situation, hvor du lige har købt en computer uden et operativsystem og vil opdele harddisken i diske. En ret enkel måde at gøre dette på er at partitionere din harddisk under installationen af Windows Seven eller Vista.

Trin 2

Tænd for din computer, og indsæt Windows-installationsdisken i drevet. Tryk på F8-knappen. Du får vist en menu til valg af enheder. Flyt markøren til DVD-drevet, og tryk på Enter. Start processen med installation af operativsystemet.

Trin 3

På et eller andet tidspunkt vises en liste over harddiske på skærmen. Vælg den harddisk, du vil partitionere, og klik på knappen "Diskopsætning" for at få vist en ekstra menu. Klik på knappen Fjern.

Trin 4

Klik nu på knappen "Opret". Et vindue vises på skærmen, hvor du skal angive størrelsen og typen af filsystemet på den fremtidige logiske disk. Udfør denne handling.

Trin 5

Gentag det forrige trin, indtil du har det ønskede antal logiske drev. Vælg den, du planlægger at installere Windows-operativsystemet på, og klik på knappen "Næste".

Trin 6

Når OS-installationsprogrammet er afsluttet, skal du åbne Denne computer og sikre dig, at du har det rigtige antal partitioner på din harddisk.

Trin 7

Meget oftere er der situationer, hvor du skal opdele harddisken i diske efter installation af operativsystemet. I sådanne tilfælde er der specielle programmer. Lad os tage Partition Manager som et eksempel.

Trin 8

Installer programmet, og genstart din bærbare computer eller computer. Start Partition Manager, og gå til menuen Quick Partitioning. Marker afkrydsningsfeltet ud for "Avanceret brugertilstand", og klik på knappen "Næste".

Trin 9

Angiv harddisken eller dens partition, som du planlægger at opdele på diske, og klik på knappen "Næste". Vælg filsystemtypen, og indstil størrelsen på den fremtidige partition. Klik på knappen "Anvend" for at starte partitioneringsprocessen.

Anbefalede: