Hvordan Man Laver Smuk Bokeh

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Smuk Bokeh
Hvordan Man Laver Smuk Bokeh

Video: Hvordan Man Laver Smuk Bokeh

Video: Hvordan Man Laver Smuk Bokeh
Video: Как приготовить сыр МАСКАРПОНЕ из 2 ингредиентов в домашних условиях 2024, Kan
Anonim

Efterligning af bokeh, den effekt, der opstår, når et punkt i området uden for fokus vises af et kameralinsen, har længe været aktivt brugt til efterbehandling af billeder. Med andre ord, hvis du ikke har en linse, der giver smuk bokeh på dine fotos, skal du ikke fortvivle. Denne maleriske effekt kan simuleres ved hjælp af Photoshop.

Hvordan man laver smuk bokeh
Hvordan man laver smuk bokeh

Nødvendig

Photoshop-program

Instruktioner

Trin 1

Brug tastaturgenvejen Ctrl + N til at oprette et nyt dokument, der er 16 centimeter bredt og 10 centimeter højt i RGB-farvetilstand. Fyld baggrunden med en gradient. For at gøre dette skal du i værktøjspaletten vælge Gradientværktøj ("Gradient"). Klik på den farvede bjælke under hovedmenuen. I det vindue, der åbnes, skal du vælge en hvilken som helst gradient fra paletten eller oprette en ny ved at klikke på knappen Ny. Vælg den lineære stil ved at klikke på den relevante knap under hovedmenuen. Klik på nederste venstre hjørne af dokumentet. Mens du holder venstre museknap nede, skal du flytte markøren til dokumentets øverste højre hjørne og slippe museknappen.

Trin 2

Lav en bokehbørste. For at gøre dette skal du oprette et nyt lag ved at klikke på knappen Opret et nyt lag. Vælg det elliptiske markeringsværktøj ("elliptisk valg"), og hold Skift-tasten nede, og opret et cirkulært valg med dette værktøj. Fyld den med sort ved hjælp af værktøjet Paint Bucket. Højreklik på markeringslaget, og vælg menupunktet Blandingsindstillinger. I vinduet, der åbnes, skal du indstille parameteren Fyld opacitet til 50%. Marker afkrydsningsfeltet Stroke og venstre-klik på dette emne. Indstil farven til sort i feltet Farve, og klik på knappen OK.

Fravælg markeringen med tastaturgenvejen Ctrl + D. Sluk for gradientlagets synlighed ved at klikke på øjeikonet til venstre for laget. Gem penslen ved hjælp af kommandoen Define Brush Preset fra menuen Rediger. I dialogboksen, der åbnes, skal du indtaste et navn til penslen og klikke på knappen OK.

Sluk for børstelagets synlighed. Tænd synligheden af gradientlaget.

Trin 3

Tilpas din børste. For at gøre dette skal du vælge børsteværktøjet ("børste") i værktøjspaletten. Klik på pilen ud for rullelisten Pensel, og vælg den sidste pensel på listen. Dette er den pensel, du lige har gemt. Åbn vinduet Penselindstillinger med kommandoen Pensler i Vindue-menuen. Klik på børstespidsform. I indstillingsvinduet skal du indstille værdien på 68 pixels for parameteren Diameter og 115% for parameteren Spacing. Klik på elementet Shape Dynamics, og indstil følgende parameterværdier: 90% for Size Jitter, 56% for Minimum Diameter og 5% for Angle Jitter. Marker afkrydsningsfeltet Spredning, venstreklik på dette punkt, og indstil spredningsparameteren til 794%, og fjern markeringen i afkrydsningsfeltet Begge akser. Indstil tællerparameteren til 5, og indstil tællerjitterparameteren til 5%. Klik på elementet Anden dynamik, og indstil værdierne for alle parametre til 50%.

Trin 4

Opret flere lag med bokeh-effekt. For at gøre dette skal du oprette en ny gruppe i lagpaletten ved hjælp af knappen Opret en ny gruppe. Fra rullemenuen i øverste venstre hjørne af paletten Lag skal du vælge blandingstilstand Color Dodge. Opret et nyt lag i en ny gruppe ved at klikke på knappen Opret et nyt lag. Klik på pilen i børsteindstillingspanelet, og indstil masterdiameteren til 500 pixels. Vælg hvid som forgrundsfarve. Hold venstre museknap nede, og træk markøren fra nederste venstre hjørne til øverst til højre. Anvend et Gaussian Blur-filter fra Blur-gruppen i menuen Filter på bokeh-laget. I parameterindstillingsvinduet skal du indstille sløringsradius til 20 pixels, oprette et nyt lag og male bokeh på det ved hjælp af en pensel med en diameter på 300 pixels. Påfør Gaussisk sløring på dette lag. Indstil sløringsradius til 4 px, opret et andet lag og mal bokeh på det med en 100 px pensel. Anvend en Gaussian Blur-effekt på laget med en sløringsradius på 1 pixel, og eksperimenter med lagblandingstilstand for at få den mest interessante effekt.

Trin 5

Gem det resulterende billede ved hjælp af kommandoen Gem i menuen Filer.

Anbefalede: