Sådan Kontrolleres BIOS-versionen

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kontrolleres BIOS-versionen
Sådan Kontrolleres BIOS-versionen

Video: Sådan Kontrolleres BIOS-versionen

Video: Sådan Kontrolleres BIOS-versionen
Video: Восстановление BIOS на компьютерах HP по нажатию сочетания клавиш | @HPSupport 2024, April
Anonim

For at bestemme versionen af systemets BIOS, dvs. firmwareversionen af bundkortet, skal du bruge alle tilgængelige midler, for eksempel at læse inskriptionerne på den sorte baggrund af skærmen, mens computeren starter osv.

Sådan kontrolleres BIOS-versionen
Sådan kontrolleres BIOS-versionen

Nødvendig

Et operativsystem, der kan startes med administratorrettigheder

Instruktioner

Trin 1

Den nemmeste måde at bestemme firmwareversionen på bundkortet på er at se de etiketter, der vises, når computeren starter. Det sker ofte, at skærmen ikke har tid til at tænde, når de "elskede" linjer kører, eller der vises en stænkskærm med chipsetlogoet i stedet for disse linjer.

Trin 2

Prøv at genstarte og trykke på knappen Slet. I BIOS-menuen skal du gå til sektionen Boot og finde linjen med ordet Logo. Tryk på Enter, vælg Deaktiver, og tryk på Enter igen. Tryk på F10 for at forlade menuen og gemme resultaterne.

Trin 3

Nu skal du kunne se de første linjer, der vises, når du starter din computer. De samme linjer (med navnet BIOS) findes i selve BIOS-menuen såvel som på selve bundkortet og dets boks. En anden kilde til den information, du leder efter, kan være brugsanvisningen, hvis du ikke har den, skal du gå til producentens officielle hjemmeside.

Trin 4

Oplysninger om firmwareversionen er lagret i selve systemet, for at være mere præcist, i applet Systeminformation. For at gøre dette skal du åbne Start-menuen og skrive msinfo32 i søgefeltet og trykke på Enter. I vinduet, der åbnes med titlen "Systeminformation", kan du finde detaljerede oplysninger om den installerede BIOS-chip. Denne applikation kan også startes på standard måde. Klik på Start-menuen, vælg kategorien Alle programmer, og vælg derefter Tilbehør og Systemværktøjer. Klik på venstre museknap på ikonet "Systeminformation".

Trin 5

Hvis du har software fra tredjeparts hardwarescanning installeret på din computer, såsom Everest eller AIDA64, skal du bruge dem. Efter start af programmet finder du dig selv i hovedvinduet, der er opdelt i 2 dele: til venstre er scanningskategorierne, til højre vises resultaterne. Klik på linjen "Bundkort" til venstre og find BIOS-sektionen til højre.

Anbefalede: