Sådan ændres Filtilknytninger

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændres Filtilknytninger
Sådan ændres Filtilknytninger

Video: Sådan ændres Filtilknytninger

Video: Sådan ændres Filtilknytninger
Video: Sådan ændre du meget af devo! 2024, April
Anonim

Oprettelse af en filtilknytning gør livet meget lettere for brugeren af en pc ved at lade som standard åbne filer af en bestemt type i det program, der er bedst egnet til dette. Hvis filtilknytningen er indstillet forkert af en eller anden grund, kan du ændre den.

Sådan ændres filtilknytninger
Sådan ændres filtilknytninger

Nødvendig

en computer med Windows XP installeret

Instruktioner

Trin 1

Den nemmeste måde at ændre filtilknytningen på et program på er at vælge det ønskede program gennem vinduet med filegenskaber. For at gøre dette skal du åbne filen af typen i explorer, hvis tilknytning til et bestemt program, du vil ændre.

Trin 2

Placer markøren på filikonet, og klik på det med højre museknap. Vælg elementet "Egenskaber" i den åbnede kontekstmenu.

Trin 3

Klik på knappen "Skift" på fanen "Generelt". På listen over programmer, der åbnes, skal du vælge den, hvor filer fra denne type som standard skal åbnes fra dit synspunkt. Hvis det er muligt, skal du vælge en app fra listen over anbefalede. Tryk på OK-knappen i vinduet med listen over programmer og knappen Apply i filegenskabsvinduet.

Trin 4

Du kan ændre filtilknytninger ved at åbne filen ved hjælp af indstillingen "Åbn med". For at bruge denne funktion skal du ringe til genvejsmenuen ved at klikke på filikonet. I menuen, der åbnes, skal du flytte markøren over punktet "Åbn med" og klikke på "Vælg program".

Trin 5

Vælg det program, du vil tilknytte denne filtype til. Marker afkrydsningsfeltet "Brug det til alle filer af denne type." Klik på OK-knappen.

Trin 6

Filtilknytninger kan ændres via kontrolpanelet. For at gøre dette skal du vælge "Kontrolpanel" i hovedmenuen. Klik på ikonet "Mappeindstillinger" i det vindue, der åbnes. Vælg fanen "Filtyper" i det vindue, der åbnes.

Trin 7

Vælg den udvidelse, du er interesseret i, fra listen over filer. Klik på knappen "Skift" i feltet "Detaljer om udvidelsen". Vælg det program, som du vil oprette en tilknytning til denne filtype med, og klik på OK. Klik på knappen "Anvend" i vinduet med mappeegenskaber. Filer af den valgte type åbnes nu som standard i det program, som de er tilknyttet.

Anbefalede: