De Mest Populære Pc-operativsystemer

Indholdsfortegnelse:

De Mest Populære Pc-operativsystemer
De Mest Populære Pc-operativsystemer

Video: De Mest Populære Pc-operativsystemer

Video: De Mest Populære Pc-operativsystemer
Video: 📹 Готовый комплект видеонаблюдения ZOSI, 8ch/4cam, 145$, POE, Unpacku0026Test / ALIEXPRESS 🔓 2024, April
Anonim

Enhver computer har et operativsystem, uden hvilken det aldrig fungerer. De mest almindelige systemer er Windows, Linux og Apple Mac OS. Windows er det mest almindelige system på vores computere og det mest populære.

De mest populære pc-operativsystemer
De mest populære pc-operativsystemer

Windows-operativsystemer

Når computeren starter op, begynder operativsystemet at indlæses først. Dette starter lige efter at du har trykket på tænd / sluk-knappen. Først tester computeren det og starter det derefter op. Når systemet er startet, begynder det at administrere alle processer i computeren og alle de programmer, der er installeret i den.

Microsoft har udgivet mange versioner af Windows. De var begge gode og dårlige. Lad os dvæle ved de tre mest populære systemer, der nu findes på de fleste personlige computere.

Operativsystem WindowsXP

På trods af at dette system blev oprettet for længe siden, er det stadig efterspurgt. Dette skyldes sin enkelhed, bekvemme og intuitive grænseflade, lave krav til computerressourcer, og endelig er forbrugerne gennem årene blevet vant til det. Siden starten er der frigivet tre servicepakker og mange piratkopierede forsamlinger. I de år, hvor XP dominerede markedet, blev der frigivet mange software og spil, der var bedst tilpasset dette system.

Ulemperne ved WindowsXP inkluderer manglen på et stort antal indstillinger, der nu findes i andre systemer. Men vigtigst af alt er, at Microsoft siden foråret 2014 ikke længere understøtter denne platform, og WindowsXP forsvinder gradvist fra harddiskene på pc'er. Selvom systementusiaster sandsynligvis fortsætter med at frigive deres versioner.

Windows 7-operativsystem

Windows 7 er den første mest succesrige version efter XP. Det blev udgivet efter Windows Vista, som blev alvorligt blokeret af både almindelige brugere og professionelle. I dette system er nogle hårde kanter på WindowsXP blevet rettet, og mange gode og praktiske funktioner er dukket op. Praktisk styring, klar og venlig grænseflade, nem installation og det krævede antal drivere, der straks kan downloades fra Internettet. Det er ikke for ingenting, at der i dag på mere end halvdelen af Windows-computere er en syv.

Ulemperne ved dette system er de samme, som forbliver hos Windows fra version til version. Dette er først og fremmest sårbarhed over for vira og hackerangreb såvel som standardfrysning og "affald", som systemet indsamler efter at have arbejdet på Internettet. Systemkravene til 7 er helt acceptable, men kræver mere diskplads end XP.

Windows 8-operativsystem

Dette er den seneste version af Windows hidtil. Først blev det modtaget med fjendtlighed og frem for alt på grund af den usædvanlige grænseflade, som var markant forskellig fra alle tidligere versioner. Udseendet blev skabt som for berøringsudstyr, og "Start" -knappen, der er så kendt for alle, er forsvundet. Der blev konstant talt om programfejl, dets ulemper og ikke forbedring.

Efterhånden blev der imidlertid mindre og mindre kritisk tale om G8. Brugere begyndte at vænne sig til det nye udseende og værdsatte nogle af systemets innovationer. Men med hensyn til popularitet har det endnu ikke været i stand til at overgå Windows 7. Samtidig er Windows 8-operativsystemet fremragende og bruges på tablets og enheder, der bruger berøringsskærme.

Microsoft bevæger sig fremad og fortsætter med at udvikle nye systemer. Udseendet af Windows 9 er ikke langt væk. Det er kun at acceptere og evaluere det nye program, tiden vil vise, hvad der skete med dets skabere.

Anbefalede: