Sådan ændres Filsystemet På Harddisken

Indholdsfortegnelse:

Sådan ændres Filsystemet På Harddisken
Sådan ændres Filsystemet På Harddisken

Video: Sådan ændres Filsystemet På Harddisken

Video: Sådan ændres Filsystemet På Harddisken
Video: Sådan Sætter du din sekundære harddisk op! (Windows 7, 8 u0026 10 - VIRKER!) 2024, April
Anonim

Hver type harddiskfilsystem er unik på sin egen måde. De mest populære typer, NTFS og FAT32, har en række forskelle. Nogle gange har du brug for et specifikt filsystem til en harddiskpartition.

Sådan ændres filsystemet på harddisken
Sådan ændres filsystemet på harddisken

Nødvendig

Partition Manager, Windows-disk

Instruktioner

Trin 1

Lad os straks huske en vigtig kendsgerning: du kan ikke ændre typen af filsystemet på en harddisk eller en af dens partitioner uden først at formatere dem. De der. under alle omstændigheder bliver du nødt til at slette alle oplysninger, der er gemt på denne disk eller partition.

Trin 2

Overvej først en situation, hvor du skal ændre filsystemet på en disk, før du installerer Windows-operativsystemet. Hvis vi taler om de mest populære typer filsystemer, fungerer størstedelen af operativsystemet med dem.

Trin 3

Indsæt din Windows installationsdisk, og start din computer. Tryk på Del for at åbne BIOS. Åbn menuen Boot Device Priority, og indstil dit drev som boot-enhedsprioritet. Vælg Gem og afslut.

Trin 4

Kør operativsystemets installationsprogram. Vent på, at installationsprocessen når menuen til valg af partition. Det er her det sjove begynder. Hvis du installerer Windows XP, skal du vælge den partition, som operativsystemet skal installeres på, og i det næste vindue indstille parameteren "Format til type", hvor ordtypen betyder typen af filsystemet.

Trin 5

Hvis du har at gøre med installationsprogrammet til Windows Vista eller Seven, skal du klikke på knappen "Diskopsætning". Vælg den partition, hvis filsystemtype du vil ændre, og klik på knappen "Slet". Klik nu på knappen "Opret", og angiv derefter størrelsen på den fremtidige lokale disk og typen af dens filsystem.

Trin 6

Lad os nu se på et eksempel på at ændre filsystemets filsystem uden at geninstallere Windows. Download og installer Partition Manager-programmet. I programmets hovedmenu skal du vælge "Launch Partition Manager". Øverst på skærmen vil du se en liste over harddiskpartitioner. Højreklik på den partition, som du vil ændre filsystemet til.

Trin 7

Vælg "Konverter filsystem". Angiv klyngens størrelse og typen af den fremtidige FS. Klik på knappen "Konverter".

Anbefalede: