Sådan Fastgøres Lag I Photoshop

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fastgøres Lag I Photoshop
Sådan Fastgøres Lag I Photoshop

Video: Sådan Fastgøres Lag I Photoshop

Video: Sådan Fastgøres Lag I Photoshop
Video: Как исправить отставание кисти в Photoshop - Краткое руководство 2024, Kan
Anonim

Når du arbejder i Adobe Photoshop, bliver det nogle gange nødvendigt at fryse (låse) lag. For eksempel, hvis du er færdig med at arbejde på et lag, og du vil beskytte det mod utilsigtede ændringer. Følg disse trin for at fryse lag.

Sådan fastgøres lag i Photoshop
Sådan fastgøres lag i Photoshop

Nødvendig

  • - computer;
  • - Adobe Photoshop-program.

Instruktioner

Trin 1

Vælg det lag, du vil forankre, i panelet Lag. Klik på låsikonet direkte over lagene. Et billede af en sort hængelås vises til højre for lagnavnet. Udført, laget er helt låst. Hvis du prøver at ændre det, vil du se meddelelsen "Anmodningen kunne ikke udfyldes, fordi laget er låst" (Kunne ikke udfylde din anmodning, fordi laget er låst).

Trin 2

Hvis du vil låse lagets position, men fortsæt med at redigere det - brug indstillingen "Lås position". Vælg laget, og klik på de krydsede pile til venstre for låsikonet. En grå hængelås vises til højre for lagnavnet, hvilket betyder, at nogle lagegenskaber er låst. Nu kan du ikke flytte laget, men du kan male i en hvilken som helst del af det.

Trin 3

Hvis du er færdig med at redigere billedet, men du skal ændre dets position, skal du bruge tilstanden Lås billedpixels. Vælg laget, og klik på penselikonet til venstre for de krydsede pile. Du vil være i stand til at flytte laget, men du kan ikke male på det.

Trin 4

For at låse gennemsigtige pixels: vælg laget, og klik på ikonet med kvadrat til venstre for penselikonet. Denne funktion giver dig mulighed for at flytte laget, male på billedet, men blokerer gennemsigtige pixels. Et sådant behov opstår for eksempel for at bevare baggrundens gennemsigtighed.

Trin 5

For at løsne et lag skal du klikke på laget og frigive det tilsvarende låsikon.

Trin 6

Hvis du har brug for at låse op for "Baggrund" -laget: klik på menupunktet "Lag" - "Nyt" - "Lag fra baggrunden" (Lag - Ny - Lag fra baggrund). En ny lagboks vises. Navngiv laget, og klik på OK. En anden måde at låse op for "Baggrund": Dobbeltklik på navnet på laget - et vindue til omdøbning af laget vises - vælg navnet og klik på OK.

Anbefalede: