Sådan Installeres Flere Systemer På En Disk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Installeres Flere Systemer På En Disk
Sådan Installeres Flere Systemer På En Disk

Video: Sådan Installeres Flere Systemer På En Disk

Video: Sådan Installeres Flere Systemer På En Disk
Video: Sådan klargør du dit Motherboard før installering i PC (eller jeg gør !) 2024, Kan
Anonim

Hvis der er installeret flere operativsystemer på den samme disk, kaldes denne konfiguration multiboot. Du har muligvis brug for det, hvis du f.eks. Arbejder med programmer og enheder, der kun kører under kontrol af et specifikt system.

Sådan installeres flere systemer på en disk
Sådan installeres flere systemer på en disk

Instruktioner

Trin 1

For at installere forskellige versioner af Windows OS på harddisken skal du følge en vigtig regel: først og fremmest installeres en ældre version og derefter en nyere. Ældre versioner genkender ikke startsektoren for nyere versioner og overskriver den. Som et resultat indlæses nye versioner ikke.

Trin 2

For korrekt drift skal hvert operativsystem installeres i en separat partition på harddisken. Du kan opdele harddisken i logiske diske under den første installation af OS eller senere, når du beslutter, at et "operativsystem" ikke er nok for dig.

Trin 3

Hvis du installerer en version af Windows på en ny harddisk, skal du indstille BIOS til at starte fra CD eller DVD, indsætte installationsdisken i drevet og følge trinvise instruktioner. Efter at have accepteret licensaftalen vil systemet fortælle dig størrelsen på det ikke-tildelte område svarende til harddiskens kapacitet og vil tilbyde at oprette en logisk disk.

Trin 4

Tryk på C på dit tastatur, og indtast størrelsen på systempartitionen, hvor Windows skal installeres. Tryk på Enter. Nu har din harddisk et logisk drev C: og ikke-allokeret plads. Du skal bruge mindst to yderligere partitioner: til det næste operativsystem og til datalagring.

Trin 5

Fremhæv punktet "Ikke-tildelt område" med markøren, og tryk på C igen for at oprette det logiske drev D:. Indtast dens størrelse, og tryk på Enter - dette vil være et sted for et andet system eller til informationslagring.

Trin 6

Hvis du opretter en systemdisk ved hjælp af Windows, kan du kun installere en af versionerne af dette "operativsystem" i den. Derfor, hvis du planlægger at bruge Linux, er det bedre at lade ikke-allokeret plads være på din harddisk for at oprette et nyt volumen ved hjælp af tredjepartsprogrammer.

Trin 7

Aktiver sektion C: og tryk på Enter. Systemet beder dig om at formatere sektionen. I Windows XP og derover skal du vælge NTFS-filsystemet. Følg derefter instruktionerne i programmet.

Trin 8

Du kan oprette logiske drev fra det installerede OS Windows. Højreklik på ikonet "Denne computer", og vælg "Administrer" i rullemenuen. I konsolvinduet skal du udvide Disk Management-snapin-modulet. Højreklik på det ikke-tildelte rum, og vælg Opret simpel lydstyrke i rullemenuen. Klik på "Næste" for at fortsætte. Indtast størrelsen på lydstyrken, og fortsæt ved at klikke på Næste.

Trin 9

I det nye vindue kan du forlade eller ændre drevbogstavet. Klik på Næste for at gå til næste trin. Formatér partitionen, hvis du skal installere et system på den eller gemme data.

Trin 10

Inden du installerer en ny version af Windows, skal du slukke for antivirusprogrammer og gemme vigtige oplysninger på eksterne medier. Indsæt installationsdisken i drevet. Hvis du bruger en flashhukommelse til opstart, skal du slutte enheden til USB-stikket.

Trin 11

Downloaden skal starte automatisk. Ellers skal du åbne ikonet Denne computer, finde systemmappen på installationsdisken og køre filen setup.exe. Følg instrukserne. Til spørgsmålet: "Hvor Windows skal installeres" angiv det forberedte afsnit.

Trin 12

Det er praktisk at bruge tredjepartsprogrammer til at oprette logiske drev. En af de mest berømte er Acronis Disk Director Suite. Det kan bruges til at omfordele pladsen til installerede diskenheder til at allokere plads til en ny. Kør programmet, og marker den automatiske interface-tilstand - det er lettere for begyndere.

Trin 13

I kommandoen "Guiden" skal du vælge kommandoen "Opret partitioner". I vinduet "Opret partitioner-guiden" skal du indstille radioknappen til positionen "Ledig plads på eksisterende partitioner". Denne tilstand bruger ikke-allokeret plads og ledig plads på eksisterende diske.

Trin 14

På det nye skærmbillede skal du markere det afsnit, hvorfra den ledige plads tages. Angiv størrelsen på den nye disk ved at flytte skyderen eller indtaste numre i det tilsvarende felt. Angiv derefter typen af sektion. Hvis det er lagring af information, skal du markere "Logisk", hvis systemdisken er "Aktiv". Vælg derefter filsystemet, bogstavet og navnet på drevet. Klik på flag-knappen for at afslutte jobbet.

Anbefalede: