Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Musen Ikke Fungerer

Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Musen Ikke Fungerer
Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Musen Ikke Fungerer

Video: Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Musen Ikke Fungerer

Video: Hvad Skal Jeg Gøre, Hvis Musen Ikke Fungerer
Video: Влад А4 и Директор против СИРЕНОГОЛОВОГО 2024, April
Anonim

Det er mest praktisk at arbejde i et Windows-miljø med flere vinduer ved hjælp af en musemanipulator eller en mus, som det normalt kaldes. Et par tryk på højre og venstre taster gør det muligt at bruge alle kommandoerne i genvejsmenuen, skifte mellem opgaver og styre systemprocesser. Derfor kan musens svigt alvorligt komplicere brugerens arbejde.

Hvad skal jeg gøre, hvis musen ikke fungerer
Hvad skal jeg gøre, hvis musen ikke fungerer

Hvis musen er forbundet til systemenheden via PS / 2-stikket (et rundt stik på bagpanelet, ved siden af hvilket der undertiden er et musebillede), kan det ikke tilsluttes eller frakobles "hot", dvs. når computeren er tændt. Der kan forekomme en kortslutning, som PS / 2-porte er meget følsomme over for.

Hvis du ser, at markøren ikke bevæger sig, og systemet ikke reagerer på musetryk, skal du lukke computeren ved hjælp af tastaturet. Tryk på Ctrl + Esc eller Win for at åbne Start-menuen. Brug pil ned og Enter for at vælge kommandoen Luk ned og bekræft anmodningen om nedlukning ved at trykke på OK.

Frakobl musekablet fra porten, og pas forsigtigt på ikke at bøje elektrodernes ben, tilslut igen - problemet kan være en løs forbindelse. Tænd for din computer. Hvis musen fungerer, så gjorde du alt rigtigt.

USB-porte kan tilsluttes varmt. Hvis musen, der er tilsluttet via USB, ikke fungerer, skal du alligevel slukke for systemenheden, før du skifter stik - en genstart kan måske hjælpe.

Hvis problemet fortsætter, skal du teste musen på en anden computer. Hvis markøren bevæger sig, og tasterne fungerer, kan der være en dårlig port på din systemenhed, eller der er et softwareproblem.

For at identificere kilden til problemer skal du skifte kendte fungerende mus skiftevis til computeren via PS / 2 og USB-porte. Normalt behøver der ikke installeres nogen specielle drivere - standard Windows-værktøjer er også egnede. Hvis ingen af enhederne fungerer, er det sandsynligvis et softwareproblem.

Ved hjælp af Win-tasterne, retningspile, Tab og Enter, gå fra Start-menuen til Kontrolpanel, aktiver systemikonet, på fanen Hardware, klik på Enhedshåndtering, åbn derefter listen Mus og andre pegeudstyr … Brug Shift + F10-kombinationen til at åbne kontekstmenuen og vælg kommandoen "Slet", og genstart derefter. Systemet registrerer en ny enhed og geninstallerer driverne på den.

Hvis du har tilsluttet ny hardware eller installeret et nyt program, kan årsagen være en hardwarekonflikt. Log ind på systemet i sikker tilstand, når det starter i minimal konfiguration. For at gøre dette skal du genstarte computeren og trykke på F8 efter et kort bip. Vælg "Safe Mode" i menuen Boot Mode. Svar “Ja” på systemets anmodning om at fortsætte med at arbejde i denne tilstand. Hvis musen fungerer fint, skal du fjerne den nye hardware og software. Start i normal tilstand.

Hvis Systemgendannelse er aktiveret på dit system, skal du prøve at vælge Sidste kendte gode konfiguration i menuen Tilstandsvalg. Systemet tilbyder dig flere systemgendannelsespunkter, der skal startes. Vælg den, der er tættest på det tidspunkt, hvor problemerne startede. Hvis forsøget mislykkes, skal du prøve en anden dato.

Du kan gå ind i systemgendannelsesfunktionen på en anden måde. Når du genstarter, skal du vælge indstillingen "Sikker tilstand", men når programmet bliver bedt om at fortsætte med at arbejde, skal du svare "Nej". Derefter bliver du bedt om at vælge et gendannelsespunkt.

Windows OS har en indbygget "Fejlfinding". For at starte det skal du gå til "Kontrolpanel" ved hjælp af tastaturet og udvide ikonet "Mus". Gå til fanen "Hardware" ved hjælp af Shift + Tab, og tryk på "Diagnostics". Brug knappen "Næste" til at køre diagnosen. Tryk på Skift for at vælge et svar på systemspørgsmålene. Måske vil det som et resultat være muligt at finde ud af årsagen til inoperabiliteten.

Hvis disse metoder ikke hjælper, skal du kontrollere computeren for vira. Download det gratis AVZ4-program, og installer det på et USB-flashdrev. Tryk på Win + R, og indtast kommandoen F: / AVZ4 / avz.exe i vinduet "Åbn", hvor F: er navnet på den flytbare disk i systemet. Start scanningen.

Hvis musen fungerer, men fryser fra tid til anden, skal du højreklikke på den ledige plads på skærmen, vælge indstillingen "Egenskaber" og gå til fanen "Indstillinger". Klik på "Avanceret", og vælg fanen "Diagnostik". Flyt skyderen "Hardware Acceleration" et mellemrum til venstre, og bekræft med OK.

Anbefalede: