Sådan Aktiveres Harddisk I BIOS

Indholdsfortegnelse:

Sådan Aktiveres Harddisk I BIOS
Sådan Aktiveres Harddisk I BIOS

Video: Sådan Aktiveres Harddisk I BIOS

Video: Sådan Aktiveres Harddisk I BIOS
Video: Включаем AHCI правильно. Горячая замена жёстких дисков. 2024, April
Anonim

Når du udskifter en harddisk med en ny, sker det, at systemet ikke kan registrere den. Harddisken er tilsluttet computeren, men den findes ikke på listen over tilgængelig hardware. Nogle gange skal du ændre nogle indstillinger i BIOS for at få vist de tilsluttede enheder korrekt. Med den korrekte BIOS-konfiguration vises alle harddiske automatisk.

Sådan aktiveres harddisk i BIOS
Sådan aktiveres harddisk i BIOS

Er det nødvendigt

En computer, der kører et operativsystem

Instruktioner

Trin 1

Tænd computeren, og straks efter at have tændt den, uden at vente på, at operativsystemet starter indlæsningen, skal du trykke på "DEL" -tasten. Du finder dig selv i BIOS-menuen. Gå til fanen "HOVED" og tryk på "Enter". En menu vises med de optiske drev og harddiske, der er tilsluttet computeren. Find den nødvendige harddisk på hardwarelisten. Hvis det ikke er der, skal du vælge nummeret på "SATA" -stikket, som det blev tilsluttet, og klikke på "AVTO". Systemet søger nu efter udstyr tilsluttet dette stik. Hvis harddisken blev opdaget af systemet, skal du klikke på kommandoen "Gem slut afslut". Computeren genstarter, og harddisken vil være tilgængelig i Denne computer.

Trin 2

Hvis systemet ikke er i stand til at registrere harddisken, er SATA interface controller sandsynligvis slukket. Find linjen "SATA-konfiguration", og vælg "aktiver" i fanen "controller". Udfør derefter den handling, der er beskrevet i ovenstående afsnit.

Trin 3

Hvis du bare ved et uheld slukkede for harddisken i BIOS, er det den nemmeste måde at nulstille indstillingerne på at tænde den igen. Gå ind i BIOS, og vælg linjen (Indlæs standard). Computeren genstarter, og harddisken vil være tilgængelig igen.

Trin 4

Efter at have vist harddisken i BIOS, skal du opdatere dataene om de tilsluttede enheder i operativsystemet. Tænd din computer, og vent på, at Windows indlæses. Højreklik på Denne computer. Vælg kommandoen "Egenskaber". Gå derefter til "Enhedshåndtering". Klik på den linje, der viser navnene på dit system. Dette er navnet på den computer, der blev registreret under installationen af Windows. Kort sagt, dette er den øverste linje, højreklik på den og vælg Opdater hardwarekonfiguration. Systemet scanner de tilsluttede enheder, og harddisken vil være tilgængelig til brug.

Anbefalede: