Sådan Tændes Det Numeriske Tastatur På En Bærbar Computer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tændes Det Numeriske Tastatur På En Bærbar Computer
Sådan Tændes Det Numeriske Tastatur På En Bærbar Computer

Video: Sådan Tændes Det Numeriske Tastatur På En Bærbar Computer

Video: Sådan Tændes Det Numeriske Tastatur På En Bærbar Computer
Video: How To Activate The Numeric Keys On A Laptop Keyboard 2024, April
Anonim

På standardtastaturer i fuld størrelse er tasterne opdelt i flere separate sektioner. Sektionen yderst til højre indeholder tasterne på det ekstra tastatur, som også ofte kaldes det numeriske tastatur. For at spare plads på bærbare computere kombineres dette afsnit enten med hovedtastaturet i en forkortet version eller elimineres fuldstændigt, og dets funktioner overføres til andre knapper. På bærbare computere er det ikke så indlysende, hvordan man aktiverer det numeriske tastatur.

Sådan tændes det numeriske tastatur på en bærbar computer
Sådan tændes det numeriske tastatur på en bærbar computer

Instruktioner

Trin 1

Prøv den mest standardindstilling - se efter en knap mærket Num Lock på dit tastatur. Som regel er den placeret i øverste venstre position i tastegruppen på det numeriske tastatur. Hvis du trykker på tasten, skal denne gruppe tændes, hvis NumLock-indikatoren ikke var tændt før, og ellers slukker det numeriske tastatur, hvis du trykker på den. Hvis din bærbare model ikke har en sådan nøgle, skal du gå til næste trin.

Trin 2

Kontroller, om det numeriske tastatur er aktiveret ved at trykke på fn + f11. Typisk bruges denne kombination på bærbare modeller, der ikke har en separat gruppe numeriske taster. På deres tastaturer er disse knapper justeret med bogstavtasterne i hovedgruppen. På sådanne "multifunktionelle" knapper anvendes yderligere betegnelser, som adskiller sig i farve fra markeringen af hovedtastaturet. I stedet for f11-tasten kan en anden funktionstast bruges til at slå nummertasterne til og fra.

Trin 3

Der er en anden ikke-standard måde at tænde det numeriske tastatur på i de tilfælde, hvor du ikke kan finde den ønskede metode - brug skærmtastaturet. Dette program fra standardsættet af Windows-applikationer kaldes på skærmen fra hovedmenuen, så åbn det og gå til afsnittet "Alle programmer". I dette afsnit skal du gå til underafsnittet "Standard" og derefter til afsnittet "Tilgængelighed" og vælge "Skærmtastaturet" i det. Du kan også undvære hovedmenuen - tryk på knapperne win og r på samme tid, skriv derefter osk og tryk på enter. Find den nøgle, der er angivet med bogstaverne nlk, i det interface, der åbnes, og klik på den med musen - det numeriske tastatur aktiveres.

Anbefalede: