Sådan Fremhæves Tekst

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fremhæves Tekst
Sådan Fremhæves Tekst

Video: Sådan Fremhæves Tekst

Video: Sådan Fremhæves Tekst
Video: Sådan gør du svære tekster lettere at læse 2024, April
Anonim

Accentmærket henviser til "specialmærker", og dets indsættelse i dokumentets tekst er kun mulig i en editor, der har muligheder for at arbejde med sådanne mærker. For eksempel giver Word en sådan funktion, men Windows Notepad ikke. I enkle redaktører bliver du nødt til at bruge erstatninger for accentmærket (Akut accent) - for eksempel kan du placere ikonet `(Grave Accent) foran det ønskede bogstav. Og hvordan man tilføjer et accentmærke til teksten, når man bruger en mere avanceret editor, beskrives nedenfor ved hjælp af Microsoft Word 2007 som et eksempel.

Sådan fremhæves tekst
Sådan fremhæves tekst

Er det nødvendigt

Microsoft Word 2007 teksteditor

Instruktioner

Trin 1

Flyt markøren til positionen efter det bogstav, der skal stresses.

Trin 2

Klik på fanen "Indsæt" i redigeringsmenuen.

Trin 3

Åbn rullelisten mærket "Symbol" - den er placeret i den sidste gruppe af kommandoer på denne fane.

Trin 4

Kig efter et accentmærke blandt de senest anvendte tegn, der er anført på listen. Hvis du har brugt det før, så placerer Word det her - klik på ikonet for at indsætte det i teksten. Hvis dette er den første indsættelse af stress eller fra tidligere brug, er det allerede blevet erstattet af andre tegn, skal du klikke på den nederste linje - "Andre tegn". Editoren åbner et separat vindue for at få adgang til et mere komplet sæt symboler.

Trin 5

Rul til accentmærket på fanen Symboler. Du kan åbne rullelisten "Set" og vælge "Combined Diacritics" i den for hurtigt at navigere til det ønskede afsnit i tabellen.

Trin 6

Vælg ikonet for den ønskede stil - der er flere af dem her. I russisksprogede tekster bruges symbolet med koden 0301 oftere. Koden kan ses i feltet "Symbolkode".

Trin 7

Tildel "genvejstaster" til det valgte tegn, hvis du vil indsætte en accent næste gang ved at trykke på en simpel tastaturgenvej. For at gøre dette skal du klikke på genvejstasterne og editoren åbner et vindue med titlen Tastaturtilpasning.

Trin 8

Vælg den mest bekvemme tastaturgenvej til denne handling (for eksempel CTRL + 6). Genvejen, du klikkede på, vises i feltet Ny tastaturgenvej. Klik på knappen Tildel og derefter Luk.

Trin 9

Fuldfør handlingen med at indsætte det accentmærke ved at klikke på knappen Indsæt. Tegnet på den valgte stil vises over bogstavet (nummer, mellemrum eller ethvert andet tegn) til venstre for markøren i dokumentets tekst.

Trin 10

Der er en alternativ måde at indsætte stress på. Skriv koden for accentmærket (for eksempel 0301) efter det ønskede bogstav, og tryk på "genvejstasterne" alt="Image" + X. Word fjerner den tegnkode, du indtastede fra teksten, og sætter accentmarkeringen over bogstavet til venstre for disse numre.

Anbefalede: