Sådan Skifter Du Til Den Latinske Skrifttype

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skifter Du Til Den Latinske Skrifttype
Sådan Skifter Du Til Den Latinske Skrifttype

Video: Sådan Skifter Du Til Den Latinske Skrifttype

Video: Sådan Skifter Du Til Den Latinske Skrifttype
Video: Skift skrifttype 2024, April
Anonim

Tastaturerne på moderne computere og bærbare computere er multifunktionelle: for at spare plads kan de fleste taster udføre forskellige funktioner og skrive bogstaver i forskellige alfabeter, du skal bare skifte tastaturlayout.

Sådan skifter du til den latinske skrifttype
Sådan skifter du til den latinske skrifttype

Instruktioner

Trin 1

Grundlaget for moderne romansk-germanske sprog er gammel latin, så for at skrive en computertekst på ethvert vestligt sprog skal du bruge tastaturet skiftet til latin. Du kan ændre tastaturlayoutet til latin og tilbage til kyrillisk ved samtidig at trykke på Alt + Shift ". Bemærk, at på nogle computere udføres denne funktion ved hjælp af "Ctrl + Shift" -tastekombinationen.

Trin 2

På computerskærmens nederste panel, i højre hjørne ved siden af uret, er der en sproglinje: en lille firkant med “RU” -symbolet: Dette betyder, at det russiske sprog som standard dominerer i øjeblikket på din computer. For at skifte dokumentsprog til engelsk og tastaturlayout til latin skal du venstreklikke på genvejen til sproglinjen. Inde i det udvidede vindue skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "EN".

Trin 3

Hvis du, når du arbejder med et tekstdokument, skal bruge et specielt latinsk tegn - for eksempel romertal eller overskrifter, der bruges på mange romansk-germanske sprog, skal du åbne menuen "Indsæt" i øverste værktøjslinje i Microsoft Word. Vælg "Symbol" -feltet i den åbnede kontekstmenu. Vælg de foreslåede tegn: Gennemse alle tilgængelige tegn ved at rulle mushjulet ned, eller i feltet "Indstil" skal du indstille kommandoen "Grundlæggende Latin". Venstreklik på det ønskede symbol, og klik på "Indsæt".

Trin 4

Når du har ændret tastaturlayoutet til den latinske skrifttype, begynder de fleste taster at udføre andre handlinger: tegnsætningstegn og specialtegn ændres, og tasterne med bogstaver fra det russiske sprog skifter til engelsk. For at navigere i de nye nøglefunktioner skal du kigge på symbolerne tegnet i øverste venstre hjørne af hver knap (normalt er de også fremhævet i farve). Funktionerne på disse taster aktiveres efter aktivering af det engelske tastaturlayout.

Anbefalede: