Sådan Finder Du COM-portnummeret

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du COM-portnummeret
Sådan Finder Du COM-portnummeret

Video: Sådan Finder Du COM-portnummeret

Video: Sådan Finder Du COM-portnummeret
Video: Dell EMC PowerVault ME4 Series: Attaching a Windows 2016 Host to a ME4 Array with Fiber Channel HBA 2024, Kan
Anonim

Com-porten er en ret forældet grænseflade. Men på samme tid kan denne port være til stede på mange modeller af bundkort. Hvis du af en eller anden grund har brug for at tilslutte en enhed, der har en som-interface, skal du muligvis finde ud af det portnummer, som denne enhed er tilsluttet, og først derefter foretage de nødvendige indstillinger for dens korrekte funktion.

Sådan finder du COM-portnummeret
Sådan finder du COM-portnummeret

Er det nødvendigt

  • - Computer med Windows OS;
  • - AIDA64 Extreme Edition-program.

Instruktioner

Trin 1

Klik på ikonet "Denne computer" med højre museknap. Vælg Egenskaber i genvejsmenuen. Hvis dit operativsystem er Windows XP, skal du i det næste vindue vælge "Hardware" og derefter - "Enhedshåndtering". Hvis din computer kører Windows 7, kan du vælge Enhedshåndtering med det samme.

Trin 2

Der vises et vindue, hvor der vil være en liste over alle enheder, der findes på din computer. I denne liste skal du finde linjen "COM og LPT porte". Klik på pilen ud for linjen. En liste over COM-porte, der er installeret på din pc, åbnes.

Trin 3

Højreklik på portnummeret, og vælg derefter Egenskaber i genvejsmenuen. Du vil se den enhed, der er tilsluttet denne port. På denne måde kan du finde ud af portnummeret på den havkat, som den ønskede enhed er tilsluttet.

Trin 4

Du kan også bruge computerdiagnosticerings- og overvågningsprogrammet AIDA64 Extreme Edition. Programmet er betalt, men du kan finde dets trivielle version på Internettet. Funktionerne i den gratis version er nok til at finde ud af portnummeret. Download applikationen fra Internettet, og installer den på din computers harddisk.

Trin 5

Start AIDA64 Extreme Edition. Når du har startet det, skal du vente et par sekunder. Programmet scanner systemet. Derefter vil du se, at menuen er opdelt i to vinduer. Du skal bruge det venstre vindue, hvor du finder linjen "Enheder". Klik på pilen ved siden af den. Find på listen de enheder, der er tilsluttet COM-porte (det kan simpelthen være skrevet "Com-enheder").

Trin 6

Klik på linjen "Enheder" med venstre museknap. Derefter vises en liste over enheder, der er forbundet til COM-porte, i programmets højre vindue. Så du kan finde ud af nummeret på den port, som enheden er tilsluttet. Du kan gemme rapporten, hvis det er nødvendigt.

Anbefalede: