Sådan Beregnes Graden På En Lommeregner

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beregnes Graden På En Lommeregner
Sådan Beregnes Graden På En Lommeregner

Video: Sådan Beregnes Graden På En Lommeregner

Video: Sådan Beregnes Graden På En Lommeregner
Video: Vinkler i retvinklede trekanter med sinus og cosinus 2024, April
Anonim

For at hæve et tal til en magt kan du bruge både de enkleste og videnskabelige regnemaskiner. I det andet tilfælde bliver det muligt at bruge et brøk- eller negativtal som en eksponent.

Sådan beregnes graden på en lommeregner
Sådan beregnes graden på en lommeregner

Instruktioner

Trin 1

På den enkleste lommeregner kan du kun hæve til hele positive kræfter. For at gøre dette skal du trykke på [C] -tasten, indtaste et tal og derefter trykke på [X] og [=] -tasterne. Nummeret hæves til magt 2. Efterfølgende tryk på [=] -tasten hæver det tal, du indtastede, til kraften 3, 4, 5 osv., Indtil bitgitteret løber over. I sidstnævnte tilfælde tænder E- eller ERROR-segmentet på indikatoren, og resultatet kan ikke betragtes som pålideligt.

Trin 2

Hvis eksponenten er signifikant, kan du bruge en anden lommeregner til at tælle [=] tastetryk. Tryk på tasterne [1], [+] og [=] efter hinanden. Efterfølgende tryk på [=] -tasten vil resultere i, at tallene 2, 3, 4, 5 osv. Vises på indikatoren. Det er fortsat at trykke på [=] tasterne på begge regnemaskiner synkront, så aflæsningerne af indikatoren for den anden enhed svarer til den grad, i hvilket tallet på den første hæves.

Trin 3

For at styrke en videnskabelig lommeregner med omvendt polsk notation skal du først trykke på [C] -tasten, derefter det nummer, der skal hæves, derefter pilen op (på HP-enheder - med inskriptionen Enter), derefter eksponenten og derefter [xy]. Hvis denne indskrift ikke er placeret på selve nøglen, men over den, skal du trykke på [F] -tasten foran den. Du kan skelne en sådan lommeregner fra en videnskabelig med aritmetisk notation ved fraværet af [=] -tasten.

Trin 4

Når du bruger en videnskabelig lommeregner med algebraisk notation, skal du først trykke på [C] -tasten, derefter tallet, der skal hæves til magten, derefter [xy] (om nødvendigt sammen med [F] -tasten som beskrevet ovenfor), derefter eksponenten og derefter [=] -tasten.

Trin 5

Endelig, hvis du bruger en to-linjers formelberegner, skal du indtaste hele udtrykket på den øverste linje, som det vises på papir. For at indtaste et tegn til eksponentiering skal du bruge [xy] eller [^] afhængigt af maskintype. Efter tryk på [=] -tasten vises resultatet på den nederste linje.

Trin 6

Hvis du ikke har en lommeregner til eksponentiering, kan du bruge en computer. For at gøre dette skal du starte det virtuelle lommeregnerprogram på det: i Windows - Calc, i Linux - XCalc, KCalc, Galculator osv. Skift programmet til ingeniørtilstand, hvis det ikke er gjort tidligere. XCalc-regnemaskinen kan sættes i omvendt polsk notationstilstand ved at køre den med kommandoen xcalc -rpn. Det anbefales ikke at bruge Pascal-kompilatorer som regnemaskiner - der er ingen kommando til eksponentiering, og du skal implementere den tilsvarende algoritme manuelt. I tolke af BASIC-sproget, for eksempel UBasic, tjener ^ -tegnet til at udføre denne operation.

Anbefalede: