Sådan Indsættes En Harddisk I En Computer

Indholdsfortegnelse:

Sådan Indsættes En Harddisk I En Computer
Sådan Indsættes En Harddisk I En Computer

Video: Sådan Indsættes En Harddisk I En Computer

Video: Sådan Indsættes En Harddisk I En Computer
Video: How To Install a Desktop Hard Drive 2024, Kan
Anonim

En harddisk er et element i en personlig computer designet til at gemme information. For at installere denne enhed skal visse regler følges. De hjælper dig med at udføre denne procedure korrekt uden at beskadige udstyret.

Sådan indsættes en harddisk i en computer
Sådan indsættes en harddisk i en computer

Nødvendig

Skruetrækker med krydshoved

Instruktioner

Trin 1

Start med at vælge en ny harddisk. For at gøre dette skal du slukke for computeren ved at frakoble systemenheden fra vekselstrømmen. Fjern det venstre dæksel fra sagen, og se hvilke stik der bruges til at tilslutte harddisken. Disse er normalt IDE- eller SATA-kabler. Nogle bundkortmodeller bruger begge disse kanaler. Oftest er harddisken tilsluttet via SATA, og DVD-drevet er forbundet via IDE.

Trin 2

Køb en ny harddisk med den rigtige kanal for at oprette forbindelse til bundkortet. Bemærk ikke det stik, der bruges til at tilslutte strøm til drevet. Sørg for, at den nye harddisk kan tilsluttes computerens strømforsyning. Tilslut harddisken til bundkortet og strømforsyningen. Fastgør den i et specielt rum. Brug specielle skruer til at gøre dette. Sørg for, at det hårde ikke vakler. Køb en ekstra adapter, hvis du har brug for at tilslutte en IDE-harddisk til en SATA-slot.

SATA-IDE-stik
SATA-IDE-stik

Trin 3

Tilslut strømmen til systemenheden, og tænd computeren. Hold Delete-tasten nede for at åbne BIOS-menuen. Gå til Boot Options og indstil bootprioriteten fra den gamle harddisk. Tryk på F10-tasten, og bekræft for at gemme parametrene.

Trin 4

Vent på, at operativsystemet starter, og vent på automatisk registrering af den nye harddisk og installation af de drivere, der er nødvendige for dets drift. Åbn menuen Denne computer. Højreklik på det nye harddiskikon. Vælg "Format". I filmenuen, der åbnes, skal du vælge filsystemet (NTFS) og fjerne markeringen af "Hurtig (ryd indholdsfortegnelsen)". Klik på "Start" -knappen, bekræft starten på diskrensningsprocessen, og vent på, at den er afsluttet. Nu er din nye harddisk helt klar til brug.

Anbefalede: