Sådan Tilsluttes Ide Og Sata Harddisk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes Ide Og Sata Harddisk
Sådan Tilsluttes Ide Og Sata Harddisk

Video: Sådan Tilsluttes Ide Og Sata Harddisk

Video: Sådan Tilsluttes Ide Og Sata Harddisk
Video: Как подключить IDE жесткий диск к компьютеру 2024, Kan
Anonim

Nogle gange bliver det nødvendigt at forbinde flere interne harddiske til en systemenhed. Problemer begynder kun, hvis disse drev har forskellige formater: IDE og SATA.

Sådan tilsluttes ide og sata harddisk
Sådan tilsluttes ide og sata harddisk

Nødvendig

IDE-SATA-adapter

Instruktioner

Trin 1

Vær ikke ked af det - det er ret nemt at forbinde harddiske med forskellige formater til et bundkort. Fjern væggen på systemenheden og undersøge portene på bundkortet.

Trin 2

Faktum er, at selv de bundkortmodeller, hvor hovedharddisken er tilsluttet via en SATA-kanal, ofte har IDE-porte. Oftest er DVD-drev tilsluttet dem. Find disse stik.

Trin 3

Hvis et drev er tilsluttet en af dem, skal du frakoble det og bruge det gratis båndkabel til at tilslutte en ny harddisk.

Trin 4

Hvis en sådan port er gratis, skal du købe et båndkabel (hvis der ikke er noget) og slutte en harddisk til det.

Trin 5

Vær ikke modløs, hvis dit bundkort kun indeholder SATA-stik eller kun IDE-stik. Der er specielle stik, der giver dig mulighed for at forbinde harddiske med alternative porte. Køb den nødvendige adapter.

Trin 6

Tilslut det købte stik til båndkablet, der kommer fra bundkortet. Tilslut stikket til harddisken.

Trin 7

Tænd for din computer. Tryk på Del-tasten for at åbne BIOS-menuen. Åbn menuen Boot Device Priority. Tildel din gamle harddisk (som operativsystemet er installeret på) som den primære enhed ved opstart.

Trin 8

Gem dine ændringer ved at vælge Gem og afslut. Vent på, at operativsystemet indlæses. Mest sandsynligt vil det automatisk installere driveren til den nye harddisk. Efter afslutningen skal du sikre dig, at den tilsluttede harddisk fungerer.

Anbefalede: