Sådan Oprettes En Fil På Skrivebordet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Fil På Skrivebordet
Sådan Oprettes En Fil På Skrivebordet

Video: Sådan Oprettes En Fil På Skrivebordet

Video: Sådan Oprettes En Fil På Skrivebordet
Video: Sådan oprettes skrivebordsgenveje i Windows 10 på den nemme måde 2024, April
Anonim

Skrivebordet i operativsystemets grafiske grænseflade er hovedvinduet, hvorfra der er adgang til hovedgrænsefladekontrollerne. Ud over grundlæggende funktioner kan skrivebordet bruges som en almindelig mappe til lagring af filer. I Windows har brugeren flere måder at oprette filer på skrivebordet.

Sådan oprettes en fil på skrivebordet
Sådan oprettes en fil på skrivebordet

Instruktioner

Trin 1

Klik på baggrundsbilledet på dit skrivebord. Brug dens højre knap, da det er det, der er beregnet til at åbne genvejsmenuen. I menuen skal du åbne sektionen "Opret" og vælge den filtype, du har brug for, og hvis den ikke er på listen, skal du vælge en anden - for eksempel "Tekstdokument". Windows Stifinder, som leverer desktop-funktionalitet i systemet, opretter en fil og aktiverer redigeringstilstand for dens navn - skriv et navn til den oprettede fil og tryk på Enter-tasten på tastaturet.

Trin 2

Hvis der blev oprettet en fil af den forkerte type, som du har brug for, skal du åbne genvejsmenuen ved at højreklikke på ikonet, der vises på skrivebordet, og vælge linjen "Egenskaber" i den. I det vindue, der vises, øverst på linjen, vil der være et felt, der indeholder navnet og udvidelsen af den oprettede fil. Rediger dette felt, erstat udvidelsen med den, der svarer til den filtype, du har brug for, og klik på OK. Programmet beder dig om at bekræfte denne handling - tryk på OK-knappen igen.

Trin 3

Der er en anden måde at oprette en fil på skrivebordet på, hvilket indebærer brug af et specielt program, der fungerer med filer af nøjagtig den krævede type. Hvis du f.eks. Vil oprette en fil med doc-udvidelsen, skal du starte Microsoft Office Word-tekstbehandler. I dette tilfælde oprettes der automatisk et nyt dokument, når du har udfyldt det med de nødvendige oplysninger, skal du trykke på tastekombinationen ctrl + s, og en dialogboks til lagring af en ny fil vises på skærmen. I den øverste linje i vinduet vil der være en rulleliste med overskriften "Mappe". Udvid denne liste, og find posten "Desktop" i den første linje i mappetræet - vælg den med musen. Angiv derefter navnet på den fil, der skal oprettes i feltet "Filnavn", og vælg om nødvendigt en anden udvidelse i rullelisten "Filtype". Klik derefter på knappen "Gem", og filen oprettes på dit skrivebord.

Anbefalede: