Sådan Aktiveres Stavning

Indholdsfortegnelse:

Sådan Aktiveres Stavning
Sådan Aktiveres Stavning

Video: Sådan Aktiveres Stavning

Video: Sådan Aktiveres Stavning
Video: DentalSuite - Sådan fungerer Quick ID 2024, Kan
Anonim

Når du arbejder med tekst, er der ingen, der er sikre på fejl og skrivefejl. Nogle programmer har en indbygget stavekontrol. For at aktivere det skal du tage flere trin.

Sådan aktiveres stavning
Sådan aktiveres stavning

Instruktioner

Trin 1

For at aktivere stavekontrol i Mozilla Firefox-browseren skal du starte browseren og vælge punktet "Værktøjer" i den øverste menulinje, klikke på "Indstillinger" i genvejsmenuen. En ny dialogboks åbnes. Gå til fanen "Avanceret" i den, og gør mini-fanen "Generelt" aktiv. I gruppen "Gennemse websteder" skal du indstille markøren i feltet "Kontroller stavning når du skriver". Klik på OK-knappen for at få de nye indstillinger til at træde i kraft og lukke vinduet.

Trin 2

For at aktivere stavning i teksteditoren Microsoft Office Word skal du starte applikationen, klikke på Office-knappen i øverste venstre hjørne af vinduet og klikke på knappen "Word-indstillinger" i kontekstmenuen. En ny dialogboks åbnes. Vælg afsnittet "Stavekontrol" på venstre side.

Trin 3

Når du går til det valgte afsnit, skal du sørge for, at der i gruppen "Når du retter stavning i Word" er en kugle i feltet "Kontroller stavning automatisk". Du kan også indstille yderligere parametre i dette vindue til kontrol af teksten. Når alle ændringerne er foretaget, skal du klikke på knappen OK.

Trin 4

Tekst, der er indtastet i dokumentet, kontrolleres automatisk for fejl. Tegnsætningsfejl er som standard understreget med en grøn, snoet linje, og stavefejl er understreget med rødt. For manuelt at starte stavekontrollen i teksten skal du gå til fanen "Gennemgang" og klikke på knappen "Stavekontrol" i sektionen med samme navn. Du kan også bruge F7-tasten.

Trin 5

I Microsoft Office Excel indstilles staveindstillinger på en lignende måde, dvs. via Office-knappen og dialogboksen Excel-indstillinger. Men der er en forskel: i Excel-projektmapper kontrolleres ikke tekst automatisk, når du skriver, så du skal starte denne proces selv. Gå til fanen "Review", og klik i sektionen "Stavekontrol" på knappen med samme navn med venstre museknap for at begynde at kontrollere de indtastede data.

Anbefalede: