Sådan Aktiveres UPnP I Windows XP

Indholdsfortegnelse:

Sådan Aktiveres UPnP I Windows XP
Sådan Aktiveres UPnP I Windows XP

Video: Sådan Aktiveres UPnP I Windows XP

Video: Sådan Aktiveres UPnP I Windows XP
Video: Реестр из Windows 7 в XP 2024, Kan
Anonim

Adgang til internettet for en gruppe computere, der er samlet i et lokalt netværk, leveres af en speciel enhed - en router. Routeren får en IP-adresse fra internetudbyderen og distribuerer derefter de interne netværksadresser til alle brugere. For at forenkle denne proces inkluderer Windows UPnP-tjeneste, som giver computere mulighed for automatisk at registrere og konfigurere enheder til et lokalt netværk.

https://proxys.ru/articles/2010-12-08/lvs/local network
https://proxys.ru/articles/2010-12-08/lvs/local network

Instruktioner

Trin 1

For at UPnP kan fungere korrekt, skal SSDP-opdagelsestjenesten køre på din computer, som finder UPnP-enheder (Universal Plug and Play). I kontrolpanelet skal du udvide "Administration" -noden og dobbeltklikke på "Services" -ikonet. Du kan åbne snapin-modulet Services forskelligt: tryk på Win + R-tasterne, og indtast kommandoen services.msc i programstartlinjen.

Trin 2

Find SSDP Discovery Service under Navn. Højreklik på navnet og vælg Egenskaber. På fanen Generelt skal du vælge Automatisk opstartstype og klikke på Start, hvis tjenesten ikke kører. Klik på OK for at bekræfte.

Trin 3

Gå tilbage til listen over tjenester og find "Generic PnP Device Node". Ring til genvejsmenuen ved at højreklikke på servicenavnet og indstil den automatiske opstartstype under fanen Generelt. Start tjenesten.

Trin 4

Som standard er disse tjenester blokeret af den indbyggede Windows Firewall. Gå til kontrolpanelet, og dobbeltklik for at starte firewallen. Gå til fanen "Undtagelser" og i listen "Programmer og tjenester" skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "UPnP-infrastruktur" -elementet. Bekræft ved at klikke på OK.

Trin 5

Det er også nødvendigt at aktivere UPnP-tjenesten på routeren i overensstemmelse med den tekniske dokumentation, der følger med enheden. For at åbne dialogboksen skal du starte enhver browser på din computer, skrive den adresse, der er angivet i dokumentationen i adresselinjen, og indtaste standardrouter-login og adgangskode (normalt admin / admin).

Trin 6

I dialogboksen Avanceret skal du finde sektionen UPnP og markere afkrydsningsfeltet ud for Aktiver UPnP. Hvis Firewall er installeret og konfigureret på routeren, skal du markere afkrydsningsfeltet UPnP i listen over udelukkelser. Genstart din router.

Trin 7

Sørg for, at computere, der er tilsluttet routeren, kan "se" den. Udvid mappen "Netværksforbindelser". For at gøre dette skal du trykke på Win + R og indtaste kommandoen ncpa.cpl i startlinjen. Der er en anden måde: Gå til kontrolpanelet og dobbeltklik på det tilsvarende ikon.

Trin 8

Kontroller, om mappen viser en internet-gateway-enhed. Klik derefter på emnet "Netværkskvarter" på listen over opgaver til venstre og sørg for, at routeren vises på listen over enheder.

Anbefalede: