Sådan Udskrives Lodret

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udskrives Lodret
Sådan Udskrives Lodret

Video: Sådan Udskrives Lodret

Video: Sådan Udskrives Lodret
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, April
Anonim

Ofte skal tekster skrives og udskrives i et tekstbehandlingsprogram Word og en regnearkeditor Excel fra kontorpakken til Microsoft Office-programmer. I disse applikationer kan du rotere tekst lodret for hele dokumentet eller dets individuelle fragment på forskellige måder, hvoraf flere er anført nedenfor.

Sådan udskrives lodret
Sådan udskrives lodret

Instruktioner

Trin 1

Hvis du har brug for at udskrive en tekstside lodret, kan du bare ændre arkretningen fra stående til liggende. For at gøre dette skal du gå til fanen "Sidelayout" i menuen i Microsoft Office Word-tekstbehandleren, åbne rullelisten "Retning" i kommandogruppen "Sideopsætning" og vælge "Landskab". Derefter kan du sende dokumentet til udskrivning ved at ringe til den relevante dialog ved at trykke på tastaturgenvejen ctrl + p. Dette gøres på samme måde i regnearkeditoren Microsoft Excel.

Trin 2

Hvis du har brug for at udskrive lodret tekst i en Excel-tabelcelle, skal du først indtaste denne tekst på den sædvanlige måde og derefter åbne rullelisten Retning i kommandogruppen Justering på fanen Hjem i programmenuen. Der er syv emner på denne liste, hvoraf tre tilbyder forskellige måder at udskrive lodret på. På denne måde kan du ikke kun orientere teksten i en celle, men også en hvilken som helst valgt gruppe. I cellerne i tabellerne i Word-dokumenter skal du vælge en ønsket celle for at få en lignende rotation af teksten i cellerne og derefter højreklikke på den og vælge punktet "Tekstretning" i genvejsmenuen. I det vindue, der åbnes, vil der være to muligheder for den lodrette orientering af teksten.

Trin 3

I tekstbehandleren Microsoft Word er der en anden mulighed for at udskrive en del af et tekstdokument lodret. For at gøre dette skal du gå til fanen "Indsæt" i menuen og åbne rullelisten "Tekst" i kommandogruppen "Tekst". Vælg en af indstillingerne, så opretter Word et objekt i dokumentet, hvis tekst du kan ændre. Derudover tilføjes en ekstra fane "Arbejde med inskriptioner: Format" til menuen - programmet skifter til det umiddelbart efter oprettelse af indskriften.

Trin 4

Klik på knappen "Tekstretning" i kommandogruppen "Tekst", så indholdet af etiketten roterer 90 ° med uret - på denne måde får du en lodret tekst med en retning fra top til bund. Ved at klikke på den to gange mere kan du ændre retning til også lodret, men modsat i retning.

Anbefalede: