Sådan Løses En Fejl I BIOS

Indholdsfortegnelse:

Sådan Løses En Fejl I BIOS
Sådan Løses En Fejl I BIOS

Video: Sådan Løses En Fejl I BIOS

Video: Sådan Løses En Fejl I BIOS
Video: Как исправить: " Start PXE over IPv4 " 2024, April
Anonim

BIOS er det grundlæggende input / output-system. Dette er en firmware, der starter og afstemmer komponenter og begynder at indlæse operativsystemet. En fejl i BIOS-indstillingerne kan føre til, at computeren vil være ustabil eller slet ikke tænde. Meget ofte sker dette, og det er ikke altid klart, hvilken parameter der førte til et sådant resultat. Du kan straks rette alle fejl i BIOS ved at nulstille indstillingerne.

Sådan løses en fejl i BIOS
Sådan løses en fejl i BIOS

Instruktioner

Trin 1

Åbn BIOS på din computer. For at gøre dette skal du trykke på tænd / sluk-knappen eller genstarte. Tryk på DEL-tasten straks efter bip. Du kan trykke på den flere gange - moderne computere starter så hurtigt, at det er svært at fange det rigtige øjeblik, så tryk velkommen, så åbnes BIOS. På nogle modeller af bundkort kan knappen til indtastning af BIOS-indstillinger være F2, F12 eller F10 - disse oplysninger findes i instruktionerne såvel som i nederste linje på skærmen, når du indlæser. Hvis alt er gjort korrekt, vises systemindstillingsmenuen på skærmen.

Trin 2

Find fabriksindstillingsmenuen. Se efter standardindstillinger for Load fail safe eller Load Standardindstillinger. Naviger i menukategorierne ved hjælp af piletasterne på dit tastatur. Tryk på Enter-knappen, når du finder et passende indstillingselement. Dette nulstiller alle ændringer, hvilket betyder, at alle mulige BIOS-fejl vil blive rettet.

Trin 3

Find menuen Gem og afslut, og tryk på Enter-knappen. Der vises en besked på engelsk, hvor du bliver bedt om at bekræfte ændringerne. Tryk på Enter eller Y for at gemme dine ændringer. Computeren lukker ned og starter med de nye "start" -indstillinger. Under opstartsprocessen vises der muligvis en besked om, at du skal trykke på F1 for at fortsætte med at downloade. Tryk på denne tast, og fortsæt med at starte computeren.

Trin 4

Du kan nulstille alle BIOS-indstillinger ved at fjerne batteriet. Dette er en alternativ metode, der hjælper i tilfælde, hvor computeren ikke tillader indtastning af systemindstillingerne eller slet ikke starter. Afbryd alle kabler. Tag en stjerneskruetrækker og en lige skruetrækker.

Trin 5

Fjern skruerne bag på systemenheden. Fjern sidedækslet. Find et rundt, blankt batteri, der er cirka en og en halv centimeter i diameter. Stikket, hvor dette batteri er placeret, har et fremspring i lås. Brug en skruetrækker til at lirke denne fane og fjerne batteriet. Lad alt være tændt i 10-15 minutter - uden strøm nulstilles alle indstillinger til nul, og dette løser fejl i BIOS.

Trin 6

Installer batteriet i bundkortet under overholdelse af polariteten; siden med bogstaverne skal være på toppen. Tilslut alle enheder til systemenheden, tilslut strømkablet. Du kan tænde din computer.

Anbefalede: