Sådan Tilsluttes Yota USB-modem I Lubuntu

Sådan Tilsluttes Yota USB-modem I Lubuntu
Sådan Tilsluttes Yota USB-modem I Lubuntu

Video: Sådan Tilsluttes Yota USB-modem I Lubuntu

Video: Sådan Tilsluttes Yota USB-modem I Lubuntu
Video: Как раздать интернет с usb модема Yota по локальной сети в винде. 2024, Kan
Anonim

For nylig har der været mange klager fra brugere af operativsystemer baseret på Ubuntu om manglende evne til at bruge Yota usb-modemer. Denne form for problem er ret almindelig. Hvis du er den stolte ejer af et sådant modem og har stødt på problemer med at oprette din offlineforbindelse til Internettet, så vil disse oplysninger være nyttige for dig.

Sådan tilsluttes Yota USB-modem i Lubuntu
Sådan tilsluttes Yota USB-modem i Lubuntu

Den første ting at finde ud af er, om dit modem fungerer. Lad os gøre det som følger:

1. Indsæt modemet i en kendt fungerende usb-port.

2. Åbn en terminal (ALT + F2 Run: lxterminal).

3. Kontroller, om systemet ser det tilsluttede modem: lsusb. I output af denne kommando skal vi se det tilsluttede Yota-modem (i mit tilfælde: Bus 001 Device 005: ID 1076: 8002 GCT Semiconductor, Inc. LU150 LTE Modem [Yota LU150]). Hvis modemet ikke findes, skal du antage, at der er et hardwareproblem med enten modemet eller USB-porten.

Efter at være sikker på, at modem- og usb-porte fungerer, skal du fortsætte til konfigurationen:

1. Se efter en ny netværksgrænseflade i systemet: ifconfig. Hvis der ikke er noget nyt, så gå til planen "B":

  • Vi ser på alle de tilgængelige netværksgrænseflader i systemet: ls / sys / class / net (i mit tilfælde: enp1s0 enx00093bf01a40 lo wlp2s0). Det er også muligt at liste alle netværksgrænseflader på systemet med kommandoen ifconfig -a, men dens output er mere besværlig.
  • Den nye grænseflade på mit system er enx00093bf01a40, vi aktiverer det: sudo ifconfig enx00093bf01a40 op. Det skal nu vises i output fra ifconfig-kommandoen.

2. Anmod om DHCP-data på denne grænseflade: sudo dhclient enx00093bf01a40.

Alt er klar! Modemet er nu tilsluttet og klar til brug. For at vælge betingelserne for forbindelse skal du gå til adressen: teleoperatør.

For ikke at udføre alle disse operationer hver gang, når det bliver nødvendigt at bruge Internettet langt fra civilisation, kan du skrive et lille script, der, når et modem er tilsluttet, vil gøre alt det ovenstående for os. Men dette er et emne for en anden artikel.

Anbefalede: