Sådan Fjernes En Computer Fra Et Domæne

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fjernes En Computer Fra Et Domæne
Sådan Fjernes En Computer Fra Et Domæne

Video: Sådan Fjernes En Computer Fra Et Domæne

Video: Sådan Fjernes En Computer Fra Et Domæne
Video: Hvordan man fjerner et program helt fra computeren 2024, Kan
Anonim

Med muligheden for centralt at administrere brugerkonti, sikkerhedspolitikker og netværksressourcer forenkler et Windows-domæne administrationsopgaver i høj grad. Netværkslogon og arbejde i domænet er dog kun muligt med en fungerende server. Derfor er det undertiden nødvendigt at tage en computer ud af domænet.

Sådan fjernes en computer fra et domæne
Sådan fjernes en computer fra et domæne

Er det nødvendigt

  • - en computer, der kører Windows
  • - en konto med administrative rettigheder.

Instruktioner

Trin 1

Åbn Windows-kontrolpanelets mappevindue. For at gøre dette skal du vælge "Indstillinger" i menuen, der vises, når du klikker på knappen "Start", som findes i proceslinjen på skrivebordet. En undermenu åbnes. Klik på den på emnet "Kontrolpanel".

Trin 2

Hvis oplysninger vises i kontrolpanelet efter kategori, skal du skifte til den klassiske visning ved at klikke på det tilsvarende link i "Kontrolpanel" -blokken til højre. Alternativt kan du navigere til ydeevne- og vedligeholdelseskategorien ved at åbne en genvej eller vælge et element med det navn i sektionen Gå i menuen Vis.

Trin 3

Åbn dialogboksen Systemegenskaber. For at gøre dette skal du finde genvejen med navnet "System" i kontrolpanelet og åbne den ved at dobbeltklikke på eller bruge "Åbn" i genvejsmenuen.

Trin 4

Åbn dialogboksen "Skift computernavn". Gå til fanen Computernavn i dialogboksen Systemegenskaber. Klik på knappen "Skift".

Trin 5

Tag computeren ud af domænet. I gruppen "Medlem" af kontrolelementer i dialogboksen "Skift computernavn" skal du aktivere indstillingen "Arbejdsgruppe:". Tekstfeltet nedenfor bliver aktivt. Indtast WORKGROUP i den. Klik på OK for at anvende ændringerne. En dialogboks vises med felter til indtastning af et brugernavn og en adgangskode. Klik på OK-knappen i den såvel som i de to meddelelsesfelter, der vises næste.

Trin 6

Genstart din computer for at ændringerne skal træde i kraft, og du kan begynde at arbejde uden for Windows-domænet. Klik på Start-knappen på proceslinjen på dit skrivebord. Vælg "Sluk for computeren" i den menu, der vises. Genstart ved at klikke på den relevante knap eller vælge en mulighed i den viste dialog. Vent på, at processen er færdig, og log ind som en lokal bruger.

Anbefalede: