Sådan Sætter Du Et Strejf På Tastaturet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Sætter Du Et Strejf På Tastaturet
Sådan Sætter Du Et Strejf På Tastaturet

Video: Sådan Sætter Du Et Strejf På Tastaturet

Video: Sådan Sætter Du Et Strejf På Tastaturet
Video: Opret både brik og kode på tastaturet 20001610 2024, April
Anonim

Selv meget læsefærdige mennesker forveksler ofte en bindestreg med en bindestreg, hvis de er langt fra at trykke. I mellemtiden er disse helt forskellige tegnsætningstegn, og deres anvendelsesområde er også forskelligt. Du kan skrive en bindestreg på tastaturet på forskellige måder.

Sådan sætter du et strejf på tastaturet
Sådan sætter du et strejf på tastaturet

Instruktioner

Trin 1

Forstå hovedreglen ved brug af bindestreger og bindestreger, som desværre ikke findes i mange lærebøger. Bindestregen skrives altid uden mellemrum hverken før eller efter den. For eksempel: "ampere-turn". Hvis en bindestreg bruges som bindestreg, adskilles den med mellemrum på begge sider. For eksempel: "Et tastatur er en enhed til indtastning af tekst i en computer." Hvis et specialtegn, der er specielt designet til dette, bruges som bindestreg, adskilles det ikke af mellemrum på begge sider, svarende til en bindestreg. For eksempel: "Før du er malerierne fra Arbat-kunstnerne."

Trin 2

Hvis du komponerer et dokument ved hjælp af en enkelt-byte-kodning eller ikke er sikker på, at det ikke vil blive oversat til en sådan kodning i fremtiden, skal du bruge minustegnet, der er tilgængeligt i den sædvanlige ASCII-kode som både en bindestreg og en bindestreg. Når du bruger den som bindestreg, skal du ikke anbringe mellemrum, og når du bruger den som bindestreg, skal du sætte den på begge sider.

Trin 3

Hvis kunden har brug for en enkeltbyte-tekst, skal du bruge to på hinanden følgende minus som bindestreg, der er adskilt af mellemrum på begge sider: "Det bedste er det gode fjende."

Trin 4

Når du skriver i dobbeltbyte-kodning, skal du bruge et ægte bindestreg, som som nævnt ovenfor ikke behøver at være adskilt af mellemrum. For at skrive det i Windows skal du trykke på "Alt" -tasten og derefter ringe op til nummeret 0151 uden at frigive det.

Trin 5

Hvis du ikke har Windows, skal du vælge det relevante tegn i tabellen, der vises i OpenOffice.org Writer-editoren, når du vælger Indsæt - Specialtegn i menuen. Hvis det er nødvendigt, skal du kopiere det gennem udklipsholderen til et andet program, forudsat at det også bruger dobbeltbyte-kodning.

Trin 6

En anden måde at skrive et bindestreg på, når du bruger en dobbeltbyte-kodning, er at kopiere det fra Wikipedia-artiklen, der kaldes "Dash". Hvis du er for doven til at åbne en anden fane i din browser, skal du kopiere bindestreg fra første afsnit i denne artikel.

Trin 7

Endelig, i din HTML-kode for at skrive bindestreger, skal du bruge en kombination af "&", ordet "ndash" eller "mdash" og et semikolon (uden anførselstegn overalt). Hvis du bruger ordet "ndash", vil bindestregen have samme længde som det latinske bogstav "N", og hvis "mdash" vil det have samme længde som det latinske bogstav "M".

Anbefalede: