Hvad Er Et Hyperlink

Hvad Er Et Hyperlink
Hvad Er Et Hyperlink
Anonim

Det er almindeligt at henvise til et hyperlink til et element i en tekst eller et grafisk billede, der har specielle egenskaber. Et hyperlink er beregnet til at gå til det ønskede sted i et dokument, lokalt eller netværk eller til at udføre en bestemt handling, f.eks. Starte et valgt program.

Hvad er et hyperlink
Hvad er et hyperlink

Et hyperlink kan enten være et fragment af et HTML-dokument tilknyttet en bestemt fil placeret på Internettet eller angive stien (URL) til denne fil eller tekst i en e-mail-besked eller på en webressource og i nogle tilfælde en billede, der giver mulighed for overgang og giver forbindelse til det valgte objekt.

Et hyperlink kan pege på elementer fra det samme websted eller linke sider fra forskellige webressourcer. I det første tilfælde bruges den relative sideadresse (side.html), i det andet den absolutte (https://site.com/page.html). Det er også muligt at bruge et hyperlink inden for den samme internetside, for eksempel for at skabe en mulighed for hurtigt at hoppe til toppen af siden. Mailhyperlink giver dig mulighed for at vise den valgte brugers e-mail-adresse og oprette en e-mail-besked med et enkelt klik.

Syntaksen for et hyperlink ligner:

Hyperlink (adresse; navn), hvor adressen er stien og filnavnet for det valgte dokument, og navnet er linkteksten eller, i tilfælde af Excel, den numeriske værdi for den valgte celle.

Oprettelse af et hyperlink i Word kan gøres på flere måder:

- indtast den ønskede adresse på webressourcen og tryk på funktionstasten Enter;

- vælg det ønskede stykke tekst, og ring til kontekstmenuen ved at klikke på højre museknap. Angiv kommandoen "Hyperlink" i rullelisten med valgmuligheder, og vælg de nødvendige parametre i den dialogboks, der åbnes. Klik på OK for at anvende de valgte ændringer.

Vælg hyperlinket, og kald dets kontekstmenu ved at højreklikke for at udføre handlingen med at slette det valgte element. Angiv kommandoen "Slet hyperlink" i rullemenuen. Denne handling tilsidesætter tekstens særlige egenskaber, men bevarer selve tekstværdien.

Anbefalede: