Hvad Er Hyperlinkfunktionen I Excel

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Hyperlinkfunktionen I Excel
Hvad Er Hyperlinkfunktionen I Excel

Video: Hvad Er Hyperlinkfunktionen I Excel

Video: Hvad Er Hyperlinkfunktionen I Excel
Video: Hyperlinks mit einer Formel dynamisch erstellen in Excel I Excelpedia 2024, Kan
Anonim

Hyperlinks automatiserer arbejde i Microsoft Excel ved at tilføje muligheden for at gå med et enkelt klik til et sted, dokument eller en arbejdsfil. Det betyder ikke noget, om brugeren har dette dokument på sin computer, eller om det er en side på Internettet.

Hvad er hyperlinkfunktionen i Excel
Hvad er hyperlinkfunktionen i Excel

Hvad er et hyperlink?

Et hyperlink er et link i et dokument, der klikker på hvilket åbner en webside, fil eller mappe (afhængigt af hvad linket peger på).

Der er flere måder at tilføje et hyperlink i Excel:

1. brug af regnearkobjekter som diagrammer, figurer, WordArt osv.

2. Brug af "Hyperlink" -funktionen.

3. Direkte ind i cellen.

Opret et hyperlink

Den nemmeste måde at tilføje et hyperlink på er direkte til en celle. For at gøre dette skal du vælge den ønskede celle, højreklikke på den og vælge "Hyperlink" på den liste, der vises. En lignende handling kan udføres gennem menuen ved at klikke på "Indsæt" - "Hyperlink" eller "Indsæt" - "Link" - "Hyperlink" (afhængigt af versionen af MSExcel).

Du kan også binde et hyperlink til ethvert objekt i dit regneark: billeder, tekstfelter, diagrammer, figurer og WordArt. For at oprette et sådant hyperlink skal du vælge det ønskede objekt, ringe til genvejsmenuen og vælge punktet "Hyperlink". Du kan også tilføje et hyperlink ved hjælp af menulinjen (ligesom at tilføje et link til en celle).

Der er en advarsel - det fungerer ikke at indstille et hyperlink på diagrammet på denne måde. For at gøre dette skal du vælge diagrammet og trykke på Ctrl + K-kombinationen. Denne tastaturgenvej fungerer også på alle andre Excel-objekter.

En anden måde er at tilføje et link ved hjælp af en funktion. Det er skrevet således: "= HYPERLINK (adresse; [navn])".

Adressefeltet angiver placeringen af en celle eller et celleområde. Her kan du også angive adressen til en fil, der er gemt på din computer eller til en webside. I feltet "navn" indtaster du den tekst, der vises i cellen med hyperlinket. Teksten skrives i blåt og understreges.

For eksempel, hvis du skriver i en celle følgende formel = HYPERLINK (Ark1! A1; "Beløb"), så vil det på arket ligne det sædvanlige ord "Beløb" i cellen. Når du klikker på dette ord, placerer hyperlinket markøren på celle A1 i ark 1.

For at gå til webstedet skal du ændre formlen lidt: = HYPERLINK ("https://abc.ru"; "Gå til webstedet abc.ru"). I dette tilfælde vil teksten "Gå til webstedet abc.ru" blive skrevet og klikke på, som åbner dette websted i browseren.

For at ændre hyperlinket skal du højreklikke på cellen og vælge "Skift hyperlink". På samme måde kan du fjerne et link ved at vælge "Fjern hyperlink" i genvejsmenuen.

Anbefalede: