Sådan Får Du Mac-adresse

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du Mac-adresse
Sådan Får Du Mac-adresse

Video: Sådan Får Du Mac-adresse

Video: Sådan Får Du Mac-adresse
Video: MAC Address 2024, Kan
Anonim

En MAC-adresse er en unik identifikator skrevet som et hexadecimalt tal, der tildeles netværksudstyr af producenten. Adressen er gemt i EEPROM - ROM. Det kan bruges til at identificere en computer på et netværk, for eksempel til at tildele en dynamisk IP-adresse.

Sådan får du Mac-adresse
Sådan får du Mac-adresse

Instruktioner

Trin 1

Nogle gange skrives MAC-adressen på netværkskortets emballage eller på selve netværkskortet. Ellers kan det genkendes ved hjælp af Windows. Fra startmenuen skal du starte kommandoprompt ved hjælp af indstillingen Kør. I vinduet "Åbn" skal du indtaste cmd-kommandoen og bekræfte med OK. Skriv ipconfig / all i konsolvinduet. Kommandoen viser komplette oplysninger om netværksadapteren.

Trin 2

Punkt "Beskrivelse" indeholder navnet på netværkskortet og "Fysisk adresse" - MAC-adresse. Hvis netværkskablet er afbrudt, vises meddelelsen “Netværk afbrudt” i Netværksstatuslinjen. Hvis systemet har flere netværkskort, vises det samme antal tekstblokke, der indeholder information om hver enhed.

Trin 3

Der er en anden måde at finde ud af MAC-adressen på. Gå til Kontrolpanel i menuen Start. Åbn mappen ved at dobbeltklikke på ikonet "Netværksforbindelser". For at åbne genvejsmenuen skal du højreklikke på genvejen "Local Area Connection". Vælg indstillingen "Status". Gå til fanen "Support" i statusvinduet. Linjen "Fysisk adresse" viser netværkskortets MAC-adresse.

Trin 4

For at finde ud af MAC-adressen på en fjerncomputer kan du bruge arp-kommandoen med –a-kontakten. Fra startmenuen skal du starte kommandoprompt ved at klikke på Kør, og skriv cmd. Skriv i konsolvinduet:

ping IP_comp eller ping comp_name, hvor IP_comp er IP-adressen, og comp_name er navnet på den eksterne computer. Når du har udvekslet pakker mellem netværksenheder, skal du indtaste arp –a. Linjen "Fysisk adresse" viser MAC-adressen på fjerncomputeren.

Trin 5

Kommandoen ipconfig kan bruges til det samme formål, hvis du har adgangsrettigheder. Ring til administrationskonsollen fra kommandolinjen. Indtast ipconfig / s comp_name (comp_name er stadig navnet på den eksterne computer på det lokale netværk).

Trin 6

Om nødvendigt kan MAC-adressen ændres ved hjælp af Windows-værktøjer. I "Enhedshåndtering" skal du udvide listen over netværksenheder og højreklikke for at få vist kontekstmenuen på adapterens navn. Vælg kommandoen "Egenskaber", og gå til fanen "Hardware". Find "Netværksadresse" på listen, og indtast de nødvendige tal i vinduet "Værdi" uden mellemrum og bindestreger.

Anbefalede: