Sådan Får Du Vist Bundkortet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du Vist Bundkortet
Sådan Får Du Vist Bundkortet

Video: Sådan Får Du Vist Bundkortet

Video: Sådan Får Du Vist Bundkortet
Video: ZItech: sådan afspiller du dvd-film med dekoder i Windows XP 2024, Kan
Anonim

Det er ikke svært at se på bundkortet. Dette er normalt det største kort på computeren. Det er dog ikke altid muligt at adskille computeren. For eksempel, hvis computeren er under garanti, eller det er en bærbar computer. I dette tilfælde er der brug for specielle testprogrammer.

Typisk bundkort
Typisk bundkort

Nødvendig

Krøllet skruetrækker eller installeret Everest-software

Instruktioner

Trin 1

Den nemmeste måde er at genstarte din computer. Mange bundkort viser et navnelogo på skærmen ved opstart. Du skal bare huske det.

Trin 2

Hvis der ikke er et sådant logo, så prøv at bestemme typen af dit bundkort ved hjælp af Everest-programmet. Så behøver du ikke at åbne computerkassen. Kør Everest, vent mens programmet registrerer alle komponenterne på din computer. Navnet på bundkortet kan ses i afsnittet "Bundkort" eller i begyndelsen af den rapport, der er udstedt af programmet.

På samme måde kan du bestemme bundkortets mærke ved hjælp af programmerne SiSoft Sandra eller hwinfo32.

Trin 3

Hvis programmerne ikke kan identificere bundkortet (som nogle gange sker på computere med mærkevarer), er det kun at åbne computerkassen. Sluk først din computer og tag stikket ud af stikkontakten! Selv i en slukket computer er der spændinger, der er tilstrækkelige til at beskadige bundkortet, når det er kortsluttet, hvis strømmen ikke frakobles den. Brug en krøllet skruetrækker til at fjerne låseskruerne på computerens venstre dæksel (eller manuelt, hvis du har specielle skruer med et stort hoved). Skub forsigtigt dækslet et par centimeter tilbage og fjern det. Det store kort, som de fleste komponenter er installeret på, er computerens bundkort. Dens producent er normalt malet i hvidt på northbridge-kølepladen, og modellen er skrevet mellem udvidelsesåbningerne. Hvis navnet på grund af støv ikke kan læses, kan det fjernes med en blød børste og en luftstrøm, for eksempel fra en hårtørrer.

Anbefalede: