Sådan Vælges Lag I Photoshop

Indholdsfortegnelse:

Sådan Vælges Lag I Photoshop
Sådan Vælges Lag I Photoshop

Video: Sådan Vælges Lag I Photoshop

Video: Sådan Vælges Lag I Photoshop
Video: Как очистить список последних файлов в Photoshop 2024, April
Anonim

Når du arbejder med fotografier og tegninger i grafikeditoren Photoshop, er det ofte nødvendigt at foretage ændringer i de enkelte lag af billedet. Lag kan også kombineres i grupper, hvilket i høj grad forenkler redigeringsprocessen.

Sådan vælges lag i Photoshop
Sådan vælges lag i Photoshop

Instruktioner

Trin 1

Start Adobe Photoshop og indlæs den grafiske fil, du vil redigere. Åbn panelet Lag. Som regel er den som standard placeret i nederste højre hjørne af programvinduet. Hvis lagpaletten er lukket, kan du åbne den ved at vælge rækken Lag i sektionen Vindue eller ved at trykke på F7-tasten på tastaturet.

Trin 2

Undersøg indholdet af paletten på den første fane. Det skal afspejle alle de lag, der aktuelt er i det grafiske dokument. For at vælge et enkelt lag skal du bare højreklikke på det.

Trin 3

Hvis du har brug for at vælge flere på hinanden følgende lag, skal du trykke på og holde Skift-tasten nede og derefter klikke på det første og sidste lag fra gruppen. Flere lag, der står separat i paletten, kan vælges ved at holde Ctrl-tasten nede og klikke med markøren på de ønskede objekter. Hvis der blev fejlagtigt valgt et ekstra lag, skal du klikke på det igen, mens du holder Ctrl-tasten nede for at fravælge det.

Trin 4

Hvis du regelmæssigt har brug for at få adgang til den samme laggruppe, skal du oprette en separat mappe til dem. Nederst i lagpanelet er der en række små ikoner. Vælg de ønskede emner, og klik på mappeikonet. En mappe med navnet "Gruppe 1" vises i paletvinduet. Når du klikker på den, vælges alle de lag, der er placeret i den.

Trin 5

Alle lag af billedet kan vælges ved at klikke på linjen "Alle lag" i menuen "Valg". Hvis du vil vælge alle lag af samme type, f.eks. Tekstlag, skal du gøre et objekt aktivt og vælge linjen "Lignende lag" i menuen "Valg".

Trin 6

For at fravælge et individuelt lag skal du højreklikke på det ved at trykke på Ctrl-tasten på dit tastatur. Du kan fravælge alle lag ved at klikke i panelet Lag uden for objektlisteområdet. En buevej: Gå til menuen "Valg" og vælg linjen "Fravælg lag".

Anbefalede: