Sådan Tilsluttes En Computer Til Et Lokalt Netværk

Indholdsfortegnelse:

Sådan Tilsluttes En Computer Til Et Lokalt Netværk
Sådan Tilsluttes En Computer Til Et Lokalt Netværk

Video: Sådan Tilsluttes En Computer Til Et Lokalt Netværk

Video: Sådan Tilsluttes En Computer Til Et Lokalt Netværk
Video: How to Setup or Configure LAN Internet Connection to Laptop or Desktop PC 2024, Kan
Anonim

Et lokalt eller hjemmenetværk i dag er til stede i næsten ethvert hjem, der har flere computere og i enhver organisation, da det giver dig mulighed for hurtigt og effektivt at udveksle filer og dokumenter inden for netværket og give adgang til enhver intranetcomputer. Et lokalt netværk gør livet meget lettere i et rum med flere computere og eliminerer behovet for at overføre mange data fra en maskine til en anden på diske og flashdrev. Etablering af et lokalt netværk og tilslutning af en computer til det er ikke så svært, som det ser ud ved første øjekast.

Sådan tilsluttes en computer til et lokalt netværk
Sådan tilsluttes en computer til et lokalt netværk

Instruktioner

Trin 1

For at forbinde computere til et lokalt netværk skal du sørge for, at alle er udstyret med gyldige netværkskort med fungerende drivere.

Trin 2

For at installere et netværk skal du også bruge et netværkshub eller switch, der sælges i computerbutikker og vælges afhængigt af netværkstypen - hjemme eller arbejde samt antallet af computere, der er tilsluttet det.

Trin 3

For et hjemmenetværk kan du bruge et almindeligt ADSL-modem med flere kabelstik. Brug lige netværkskabler med tilstrækkelig længde til at forbinde.

Trin 4

Forbind computere med kabler via netværkskort til en delt hub ved at slutte den til netværket.

Trin 5

Når alle lysene tændes, og du får besked om en vellykket forbindelse, skal du begynde at justere netværksindstillingerne på computerne. Indstil IP-adressen manuelt på hver computer, som skal indeholde følgende numre: 192.168.2.

Trin 6

Efter to kan den fjerde parameter være hvad som helst - det svarer oftest til computerens nummer på netværket, for eksempel 1, 2, 3, 4 osv.

Trin 7

Konfigurer arbejdsgruppen på hver computer. Sørg for, at arbejdsgruppen på hver computer kaldes den samme med forskellige computernavne - dette er nødvendigt for deres korrekte visning inden for netværket.

Trin 8

Efter opstart af arbejdsgruppen skal du genstarte computere. Kør dem derefter igen, åbn afsnittet "Netværkskvarter" i Kontrolpanel og klik på linket "Vis arbejdsgruppecomputere". Mappevinduet skal vise alle computere, der er tilsluttet dit lokale netværk.

Trin 9

Derefter skal du bare konfigurere adgang til filer og mapper på hver computer. Højreklik på harddiskikonet, der skal være tilgængeligt for computere på det interne netværk, og klik på Egenskaber, og klik derefter på fanen Adgang, del denne mappe.

Trin 10

Fra nu af kan filer fra denne disk udveksles inden for det lokale netværk.

Anbefalede: