Hvad Er Et Lydkort Med En Forforstærker

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er Et Lydkort Med En Forforstærker
Hvad Er Et Lydkort Med En Forforstærker

Video: Hvad Er Et Lydkort Med En Forforstærker

Video: Hvad Er Et Lydkort Med En Forforstærker
Video: Hvad er det fede ved... UAD LUNA? 2024, April
Anonim

Forforstærkerens hovedopgave er at konvertere et svagt signal til et mere kraftfuldt. For at optage lyden fra en guitar eller mikrofon (derhjemme) kan du købe et lydkort med en forforstærker.

Hvad er et lydkort med en forforstærker
Hvad er et lydkort med en forforstærker

Lydkort med forforstærker

Et lydkort med en forforstærker er et lydkort af høj kvalitet, som du kan tilslutte en mikrofon med 48 V fantomeffekt. I disse lydkort forstærkes signalet fra mikrofonen med en forforstærker. Mikrofoner med forskellige retningsbestemmelsesmønstre tilsluttes via et dedikeret XLR-stik og fungerer med fantomstrøm. Dette stik bruges til at spare plads ved at lade dig tilslutte din mikrofon, guitar eller synthesizer en ad gangen.

En forforstærker er en elektronisk forstærker, der konverterer et svagt elektrisk signal til et stærkere. Svag lyd kan komme fra en mikrofon eller pladespiller. Forforstærkeren er normalt placeret tættere på signalkilden. Således kan det transmittere signalet gennem kablet uden signifikant forringelse til effektforstærkeren.

Forforstærkeren bruges i High-End- og Hi-Fi-lydsystemer som en hub til tilslutning af lydsystemelementer og forstærkning af spænding. På forforstærkerens frontpanel er der knapper til kontrol, og på bagpanelet er der stik til tilslutning af forskellige lydkomponenter, inkl. guitar eller mikrofon.

Preamp-funktioner

Der er to typer mikrofoner: kondensator og dynamisk. Kondensatormikrofoner kræver fantomstrøm, fordi forsyningsspændingen går gennem ledningerne, der bærer lyden. Dynamiske mikrofoner har ikke brug for denne strøm. Derfor skal du bruge et lydkort med en indbygget mikrofonforforstærker for at bruge en kondensatormikrofon, der er udstyret med fantommat. Du kan også bruge et konventionelt lydkort med linjeudgange, men i dette tilfælde er du stadig nødt til at købe en mikrofonforforstærker, der forbinder til lydindgangene på lydkortet.

Der er også multikanal mikrofonforstærkere tilgængelige. Ud over forstærkningsfunktionen kan de udstyres med en kompressor- eller begrænsningsfunktion (begrænser signalniveauet for at undgå overbelastning).

Feedbackundertrykkelse kan også være nyttigt. Derudover kan nogle forforstærkere også have en støjreducerende funktion. Hvis ingen taler ind i mikrofonen, er mikrofonindgangen lydløs. Men så snart signalniveauet fra mikrofonen overstiger en bestemt tærskel, tændes mikrofonindgangen igen.

Anbefalede: