Sådan Repareres Et Grafikkort

Indholdsfortegnelse:

Sådan Repareres Et Grafikkort
Sådan Repareres Et Grafikkort

Video: Sådan Repareres Et Grafikkort

Video: Sådan Repareres Et Grafikkort
Video: ⭐Buildguide TO KÆMPE GRAFIKKORT EP 2/3⭐ 2024, Kan
Anonim

På grafikkort, som på bundkort, fejler elektrolytkondensatorer. Derudover har de ofte problemer med køling. Mange videoadapterfejl kan løses derhjemme.

Sådan repareres et grafikkort
Sådan repareres et grafikkort

Instruktioner

Trin 1

Luk computerens operativsystem. Træk netledningerne ud af både det og skærmen. Frakobl skærmen fra grafikkortet. Fjern det først.

Trin 2

Kontroller tavlen for hævede elektrolytkondensatorer. Grafikkort har ofte færre lag end bundkort og er mindre i størrelse, hvilket gør det lettere at udskifte kondensatorer. Men husk, at der stadig er et printkort i flere lag, så du skal udskifte det hurtigt og undgå overophedning af lederne i dets indre lag. Når du udskifter kondensatorer, skal du overholde polariteten af deres forbindelse.

Trin 3

Geninstaller kortet i computeren, og kontroller, om det fungerer. Hvis det ikke er kommet sig, skal du se, om ventilatoren drejer. Hvis det stopper eller er helt fraværende, skal du gentage proceduren for frakobling af computeren og skærmen og fjernelse af grafikkortet.

Trin 4

Prøv at smøre den stoppede ventilator. Fjern forsigtigt det fra kølelegemet for ikke at bøje brættet. Træk mærkaten bagfra, træk hætten ud, og indsæt derefter en dråbe motorolie i lejet. Du kan ikke bruge vegetabilsk olie. Sæt hætten på igen, tør den af, og sæt derefter et stykke tape i stedet for klistermærket.

Trin 5

Drej blæseren med fingeren efter smøring i et par minutter, indtil den er fri til at rotere. Sæt den derefter på plads igen. Hvis du trak stikket ud af stikket på kortet, skal du sætte det i igen.

Trin 6

Hvis der overhovedet ikke er nogen ventilator, skal du finde en enhed, der passer til størrelsen på kølelegemet, og fastgøre den med fire skruer. Hvis der ikke er nogen køleplade på chippen, skal du ikke prøve at bore huller til blæseren i tavlen (nogle uerfarne håndværkere tænker også på dette). Tag lim fra AlSil-5, lim en passende køleplade fast på kortschippen (sørg for at den ikke kortslutter chipkablerne), og installer derefter en blæser på den. Sæt strøm til den (5 eller 12 volt, afhængigt af typen) med den korrekte polaritet.

Trin 7

Installer grafikkortet i din computer, og test det. Hvis problemet var køling, fungerer det nu stabilt.

Anbefalede: