Sådan Skifter Du Tastaturbogstaver Til Tal

Indholdsfortegnelse:

Sådan Skifter Du Tastaturbogstaver Til Tal
Sådan Skifter Du Tastaturbogstaver Til Tal

Video: Sådan Skifter Du Tastaturbogstaver Til Tal

Video: Sådan Skifter Du Tastaturbogstaver Til Tal
Video: ✅ ОТСЛЕЖИВАНИЕ ГОЛОВЫ ЧЕРЕЗ VIEWTRACKER ДЛЯ ДЛЯ ETS2 И ATS 1.41 2024, Kan
Anonim

De fleste taster på et computertastatur kan ikke kun udføre en, men flere forskellige funktioner, afhængigt af hvilken tilstand der er valgt. Kendskab til disse finesser sparer arbejdstid betydeligt. For eksempel, hvis teksten indeholder et stort antal tal, er det ubelejligt og langt at bruge taster arrangeret i en række til at skrive dem. Det er meget nemmere at bruge den "blinde metode" ved at skifte til et dedikeret numerisk tastatur.

Sådan skifter du tastaturbogstaver til tal
Sådan skifter du tastaturbogstaver til tal

Instruktioner

Trin 1

Standard computertastaturer indeholder to tasteblokke, en primær nøgle og et sekundært tastatur. Den vigtigste inkluderer alfanumeriske, funktions- og kontroltaster placeret i midten af tastaturet. En yderligere blok er tal og tegn, grupperet separat til højre for hovedtasterne. Arbejdet med dem udføres i Num Lock (NumLk) mode - "fixing numbers". Hvis du arbejder i regnskab eller i en bank, så er denne funktion noget for dig. Tallene her er arrangeret efter princippet om en regnemaskine - du kan nemt bruge den "blinde metode" til at skrive uden at blive distraheret fra teksten, der er skrevet på hovedpanelet.

Trin 2

Men ikke alle tastaturer er udstyret med en tilføjelsesenhed - for eksempel har de fleste bærbare computere ikke en. Her fungerer Num Lock-funktionen ved at skifte bogstaver til tal. Se nærmere på din pc - på nogle alfabetnøgler udover bogstaverne i de russiske og engelske alfabeter vil du også se tal og tegn. Det er disse taster, der udfører funktionen "ekstra" i NumLk-tilstand.

Trin 3

I det russiske layout ser det sådan ud: "b" - 0; "O", "l", "d" - 1, 2, 3; "G", "w", "u" - henholdsvis 4, 5, 6. Tallene 7, 8 og 9 bevarer deres position i den numeriske hovedlineal på de tilsvarende taster. "+" Tegnet vil være i stedet for en prik (uden Shift), mens det samtidig fungerer på sit sædvanlige sted (mens du trykker på Shift). "-" tegnet kan skrives med "g" -tasten. Bogstavet "x" fungerer som Enter, "z" - en stjerne (*), ciffer 0 - et højre skråstreg (/).

Trin 4

Hvis du er i gang med at arbejde med tal, har du brug for bogstaver igen, uden at deaktivere NumLk, kan du skrive dem, mens du holder Fn-tasten nede (placeret nederst til venstre). Til store bogstaver og tegnsætningstegn bruges Shift + Fn.

Anbefalede: