Hvordan Man Skriver Lodret I Word

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Skriver Lodret I Word
Hvordan Man Skriver Lodret I Word

Video: Hvordan Man Skriver Lodret I Word

Video: Hvordan Man Skriver Lodret I Word
Video: Billeder i Word 2024, Kan
Anonim

Når du opretter dokumenter, skal du nogle gange indtaste lodret orienteret tekst. Der er flere muligheder for dette i teksteditoren MS Word.

Hvordan man skriver lodret i Word
Hvordan man skriver lodret i Word

Instruktioner

Trin 1

Placer markøren i dokumentet, hvor du vil placere lodret tekst. Hvis du bruger en version af Word 2003, skal du klikke på Tekstboks i menuen Indsæt. Egenskabspanelet "Canvas" vises sammen med rammen for den fremtidige tekst. Klik på pil ned i højre kant, og vælg "Tilpas" på listen "Tilføj eller fjern knapper".

Billede
Billede

Trin 2

Gå til fanen "Kommandoer" i indstillingsvinduet. I afsnittet Kategorier skal du markere Format og finde afsnittet omvendt tekstretning i kommandosektionen. Klik på ikonet med musen, og træk det til proceslinjen.

Indtast tekst i rammen, og klik på knappen Vend tekstretning. Din tekstboks roterer 90 grader. I senere versioner af Word er knappen Tekstrotation på værktøjslinjen i menuen Indsæt til højre for gruppen Sidehoved og sidefod.

Billede
Billede

Trin 3

Når du har bragt knappen til proceslinjen, kan du bruge en anden kommando. Indtast tekst, og vælg den med musen. Klik på Tilføj tekstfelt i menuen Format. Tekstorienteringsknappen bliver aktiv. Klik på den for at vælge den ønskede retning.

Trin 4

Der er en anden vej. Placer markøren der, hvor den lodrette tekst skal være. Klik på Tabeller og Indsæt tabel i menuen Indsæt. Angiv 1 kolonne og 1 række, og indtast tekst. Vælg derefter den resulterende celle med musen og højreklik. I genvejsmenuen skal du vælge punktet "Tekstretning" og i afsnittet "Retning" angive den ønskede retning.

Billede
Billede

Trin 5

For at gøre bordets kanter usynlige skal du højreklikke på cellen og vælge "Tabelegenskaber". I fanen "Tabel" skal du klikke på "Kanter og udfyld" og markere typen af tabel uden kanter - den næste ved siden af står "Ingen".

Trin 6

Hvis du vil have, at bogstaverne skal orienteres traditionelt, men skal placeres neden under hinanden, skal du angive 1 kolonne og 1 række, når du opretter tabellen. Vælg Konstant i afsnittet Automatisk tilpasning af kolonnebredde. Indtast det første bogstav i sætningen i cellen, højreklik og vælg Fast søjlebredde på listen AutoFit.

Trin 7

Flyt markøren over celleens højre kant, indtil den ser ud som pile, der peger i modsatte retninger. Hæng rammen med musen, og træk den til venstre, så bredden af cellen er lig med et bogstav. Når du indtaster resten af bogstaverne, pakkes de automatisk ind i en ny linje. Gør bordets kanter usynlige, som i trin 5.

Anbefalede: