Sådan Oprettes En Startdiskette I Windows XP

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Startdiskette I Windows XP
Sådan Oprettes En Startdiskette I Windows XP

Video: Sådan Oprettes En Startdiskette I Windows XP

Video: Sådan Oprettes En Startdiskette I Windows XP
Video: Что бы на Windows XP запускались программы 2024, Kan
Anonim

Oprettelse af en startbar diskett til Windows XP kan være påkrævet, hvis systemet ikke kan starte normalt. Fremgangsmåden kræver ikke dyb viden inden for computerdriftsordninger eller brug af komplekse supplerende programmer.

Sådan oprettes en startdiskette i Windows XP
Sådan oprettes en startdiskette i Windows XP

Instruktioner

Trin 1

Indsæt disketten i diskettedrevet, og åbn hovedmenuen ved at klikke på knappen "Start". Gå til dialogboksen Kør, og skriv cmd på den åbne linje. Bekræft lanceringen af kommandolinjeprogrammet ved at klikke på OK, og indtast format a: i tekstfeltet i Windows kommandotolker. Bekræft formateringen af disketten ved at trykke på Enter-funktionstasten, og vent på, at processen er afsluttet.

Trin 2

Gå til punktet "Alle programmer" i hovedmenuen "Start", og åbn linket "Tilbehør". Start programmet "Windows Stifinder", og åbn ikke-systemdrevet (normalt er dette C:) -drevet. Gå til en mappe med navnet i386, og lav kopier af filerne Ntldr og Ntdetect.com. Overfør de oprettede kopier til en diskette.

Trin 3

Lav en kopi af Boot.ini-filen, og rediger den, så den svarer til din systemkonfiguration. Bemærk, at når du starter computeren fra en SCSI-harddisk, skal multi-parameteren i afsnittet [operativsystemer] ændres til scsi. I dette tilfælde skal du oprette en kopi af SCSI-controller-driveren til roden til mappen på den startbare diskettedrev og ændre dens navn til Ntbootdd.sys. Diskparameteren skal indstilles til id'et på SCSI-disken, der skal startes.

Trin 4

Hvis du opretter en startbar diskettedrev på en ikke-Windows XP-computer, skal du ændre navnet på Ntldr-filen til Setupldr.bin. Yderligere handlinger svarer fuldstændigt til dem, der er beskrevet ovenfor.

Trin 5

Vær forsigtig, når du redigerer Boot.ini-filen. En fejl i at bestemme stien til systemfiler eller inkludere lydstyrkenavnet i den vil resultere i en fejlmeddelelse og manglende evne til at starte operativsystemet korrekt. En anden grund til denne meddelelse kan være den manglende Ntbootdd.sys-fil eller den forkerte SCSI-driver.

Anbefalede: