Sådan Aktiveres En Diskpartition

Indholdsfortegnelse:

Sådan Aktiveres En Diskpartition
Sådan Aktiveres En Diskpartition

Video: Sådan Aktiveres En Diskpartition

Video: Sådan Aktiveres En Diskpartition
Video: Управление дисками в Windows. Команда diskpart. Disk management in Windows. Diskpart command. 2024, April
Anonim

Den aktive partition af harddisken er ansvarlig for placeringen af Windows boot loader. Funktionen med at vælge den aktive partition kræver tilstrækkelig computerviden og kan af sikkerhedsmæssige årsager ikke anbefales til uerfarne brugere.

Sådan aktiveres en diskpartition
Sådan aktiveres en diskpartition

Instruktioner

Trin 1

Klik på "Start" -knappen for at åbne systemets hovedmenu og gå til punktet "Kontrolpanel" for at starte proceduren til valg af den aktive partition på computerens harddisk.

Trin 2

Angiv emnet "System og dets vedligeholdelse", og vælg emnet "Administration".

Trin 3

Dobbeltklik på linket "Computeradministration", og indtast administratoradgangskoden for at bekræfte din autoritet i anmodningsvinduet.

Trin 4

Angiv elementet "Diskhåndtering" i gruppen "Lagringsenheder" i navigationsområdet, og kald genvejsmenuen for sektionen, der skal indstilles som aktiv ved at klikke på højre museknap.

Trin 5

Brug kommandoen Make Partition Active til at udføre den valgte handling.

Trin 6

Gå tilbage til hovedmenuen "Start", og gå til "Alle programmer" for at udføre handlingen med at vælge den aktive partition på computerens harddisk ved hjælp af en alternativ metode.

Trin 7

Vælg punktet "Standard" og åbn genvejsmenuen for "Kommandolinjeposten" ved at højreklikke.

Trin 8

Vælg Kør som administrator for at opfylde Microsofts sikkerhedskrav, og kør kommandolinjeværktøjet.

Trin 9

Indtast diskpart i kommandolinjefeltet, og skriv listen partition med nummeret på den partition, der er valgt til at være aktiv, i DISKPART kommandolinjefeltet.

Trin 10

Indtast værdien, vælg partitionx, hvor x er den partition, der skal aktiveres, i DISKPART-kommandolinjefeltet, og bekræft udførelsen af den valgte kommando ved at indtaste den aktive værdi i DISKPART-kommandolinjefeltet.

Anbefalede: