Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Foto I Linux Ubuntu

Indholdsfortegnelse:

Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Foto I Linux Ubuntu
Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Foto I Linux Ubuntu

Video: Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Foto I Linux Ubuntu

Video: Sådan Finder Du Ud Af Størrelsen På Et Foto I Linux Ubuntu
Video: торт МЕДОВИК! идеальный рецепт! Коржи всегда РОВНЫЕ, не сжимаются при выпекании! тает во рту! 2024, April
Anonim

Før fotos sendes på Internettet, skal fotos komprimeres til en bestemt størrelse. store filer kan sænke sideindlæsningen betydeligt. For at finde ud af størrelsen på det uploadede foto i Linux skal du bruge programmer fra standardsættet.

Sådan finder du ud af størrelsen på et foto i Linux Ubuntu
Sådan finder du ud af størrelsen på et foto i Linux Ubuntu

Nødvendig

Operativsystem Linux Ubuntu

Instruktioner

Trin 1

I Ubuntu-operativsystemer i Linux-familien kan billedstørrelsen findes direkte fra filegenskaberne. For at gøre dette skal du åbne mappen med billedet og højreklikke på billedet. I genvejsmenuen, der åbnes, skal du vælge punktet "Egenskaber".

Trin 2

Du får vist et vindue med titlen "Egenskaber _fil_navn.jpg". Filens fysiske størrelse (i MB) er angivet på fanen "Grundlæggende" i linjen "Størrelse". Billedets faktiske størrelse er angivet på den sidste fane "Billeder" i linierne "Bredde" og "Højde". Klik på den tilsvarende knap for at lukke vinduet.

Trin 3

For at se egenskaberne for en fil og derefter redigere den skal du åbne billedet gennem Gimp-programmet. Højreklik på billedet, vælg afsnittet "Åbn i programmet", og klik derefter på linjen "Gimp Image Editor". I programmets hovedvindue skal du klikke på topmenuen "Image" og vælge "Image size".

Trin 4

I det vindue, der åbnes, ser du billedets faktiske størrelse og kan ændre det. For at gøre dette skal du ændre værdien af blokken "Bredde" eller "Højde". Efter at have klikket på knappen "Skift", transformeres det billede, der redigeres.

Trin 5

Du kan også finde ud af størrelsen ved hjælp af en anden fremviser gThumb. Højreklik på billedet, vælg afsnittet "Åbn i program", og klik derefter på gThumb-linjen. I programvinduet, der åbnes, skal du være opmærksom på statuslinjen, som er placeret i bunden af vinduet - du vil se værdierne "Bredde" og "Højde".

Trin 6

Mere komplette oplysninger, herunder personlige data om den kørende fil (forfatterens navn og kameramodel), kan ses gennem filegenskabsprogrammet. For at gøre dette skal du højreklikke på billedet og vælge "Egenskaber". Gå til fanen "Fotodata (EXIF)" og se billedets egenskaber.

Anbefalede: