Sådan Oprettes En Vektormaske

Indholdsfortegnelse:

Sådan Oprettes En Vektormaske
Sådan Oprettes En Vektormaske

Video: Sådan Oprettes En Vektormaske

Video: Sådan Oprettes En Vektormaske
Video: 05 - Studi.ly - Sådan oprettes en aflevering 2024, Kan
Anonim

En maske i Adobe Photoshop bruges til at skjule enhver effekt eller grafik. Professionelle bruger blandt andet dette værktøj, så de til enhver tid kan vende tilbage til et eller andet trin i arbejdet uden at starte det igen. Men selv uden at være professionel er det værd at lære denne enkle videnskab. I det mindste for at udvide dine horisonter.

Sådan oprettes en vektormaske
Sådan oprettes en vektormaske

Nødvendig

Adobe Photoshop

Instruktioner

Trin 1

Opret et nyt dokument i Adobe Photoshop: klik på menupunktet "File" -> "New" eller brug genvejstasterne Ctrl + N. I det nye vindue skal du angive vilkårlig "bredde" og "højde" (højde), indstille "baggrundsindhold" til "gennemsigtig" og klikke på "ny".

Trin 2

Opret først en baggrund: klik på menupunktet "Lag" (Lag) -> "Nyt lagfyldning" (Nyt påfyldningslag) -> "Mønster" (Mønster). I det vindue, der vises, skal du straks klikke på "OK". I det næste skal du vælge den tekstur, du bedst kan lide (forfatteren brugte et kvadratisk notesbogark), lege med indstillingen "Skala" og klik på OK. Således har du skabt en baggrund i form af en maske.

Trin 3

Vælg Ellipse-værktøjet (genvejstast U, skift mellem tilstødende elementer - Skift + U), og vælg "Stier" i værktøjsindstillingslinjen. Opret en række ellipser svarende til den i titelbilledet til denne artikel.

Trin 4

Åbn vinduet Lag, og skift til fanen Stier, hvis ikke, skal du klikke på Vindue -> Stier. I øjeblikket er der en sti, der inkluderer flere ellipser, du har tegnet. Hvis du ser nøje, vises de i miniature på omridsikonet. Faktisk er disse ellipser vektormasken. Klik på menupunktet "Lag" -> "Nyt lagfyld" -> "Farve" (ensfarvet). I det vindue, der vises, skal du straks klikke på OK og i den næste vælge farven 511cd5 og også klikke på OK. Ellipserne bliver blå.

Trin 5

Opret en anden maske: klik på knappen Opret ny sti på fanen Stier. Vælg rektangelværktøjet (U, Skift + U) og luk hele lærredet med det. Dette er også en vektormaske. Klik på menupunktet "Lag" -> "Nyt lagfyld" -> "Gradient" (Gradient). I det nye vindue skal du straks klikke på OK og i det næste oprette en gradient, der går fra rød til gennemsigtig med en vinkel på 90 grader. Klik på OK. Som et resultat skal du få noget i retning af titelbilledet.

Anbefalede: